Særbehandling i IT-branchen
Mandag den 20. marts 2017
Send flere kvinder...
Andelen af kvinder i IT-branchen er faldet drastisk siden begyndelsen af firserne. Det vil Aalborg Universitet rette op på med en særlig IT-Camp for piger.

Danske IT-virksomheder står på spring for at aftage IT-kandidaterne, når de er færdige med deres uddannelse. Faktisk er der ikke kandidater nok. Og slet ikke kvinder.

I starten af 1980'erne var op mod en fjerdedel af de IT-studerende kvinder, mens der i dag kun er mellem 2 og 10 procent kvinder på de mest hardcore IT-uddannelser. Det er en af hovedårsagerne til, at AAU inviterer pigerne til en 48 timers IT-Camp 2017.

Foretrækker "bløde" fag...

Formålet med IT-Campen er at præsentere pigerne for de muligheder der er med IT og udvikling, og vise dem at det ikke er så svært som mange går og tror. De bliver udfordret på traditionelle uddannelses- og karrierevalg og gjort interesseret i IT på et mere grundlæggende niveau.

– Den populære opfattelse er, at piger foretrækker de "bløde" fag, mens ingeniør- og teknikfagene er drengenes gebet, siger Uffe Kjærulff, som er studieleder på IT-uddannelserne. – Men IT er ikke kun for drenge. Det handler snarere om, at piger typisk har en anden tilgang til IT,

Ifølge Uffe Kjærulff vil pigerne ofte bruge teknikken som et middel til at nå et mål og udvikle noget brugbart, og netop derfor har IT-Camp et anvendelsesorienteret tema: "IT, der gør dig sundere". Deltagerne skal dykke ned i de måder, hvorpå IT kan hjælpe os med at spise sundt, motionere mv. Og campen styres naturligvis af kvindelige IT-studerende fra universitetet.

Fakta

  • IT-Camp varer i alt 48 timer – fra 10. april kl 12.00 til 12. april kl. 12.00 i hjertet af Aalborg
  • Der er plads til 35 deltagere fra hele Danmark
  • Med sponsorater fra virksomheder er det lykkedes at gøre deltagelse i IT-Campen gratis. AAU sørger for indkvartering og forplejning

    Yderligere information og tilmelding på www.itcamp.aau.dk.