Nethandelerne
Tirsdag den 21. februar 2017
Vi elsker dårligt vejr
HiFi-freaks.dk har haft et dobbelt så stort salg af HiFi-udstyr i vintersæsonen i forhold til for et år siden. Det skyldes bl.a. en travl Black Friday.

Vintervejret inviterer til tæpper og film i sofaen, og en god film kræver godt udstyr, herunder godt lydudstyr. Danskerne køber derfor mange flere HiFi-produkter om vinteren end om sommeren.

– Hvert år er vintersalget dobbelt så højt som sommersalget, og i denne sæson slår det alle rekorder, siger Daniel Valentin Nielsen fra HiFiFreaks.dk. – De seneste fem år er salget hvert år steget mellem 75 og 100 procent i forhold til året før...

Stigende onlinehandel

HiFiFreaks.dk er en onlineforhandler der ikke sælger produkter i en fysisk butik, og her kan man konstatere, at HiFi-brugernes købsinteresse stiger med mørke, kulde og regn. Når de køber online, så kan de nemlig sidde derhjemme bag en skærm i stedet for at bevæge sig ud i butikkerne.

– Vi kan hurtigt forudse, om det bliver en god eller en dårlig HiFi-dag. Maj, juni og juli er ikke så sjove. Regnvejr er bare bedre, siger Daniel Valentin Nielsen ned et smil.

Stort salg på Black Friday

HiFi-salget stiger ifølge onlineforhandleren allerede efter skolernes sommerferie, men topper i perioden fra Black Friday til jul. Black Friday var i 2016 større end nogensinde, og julenethandlen steg markant i forhold til 2015. Ifølge DIBS og NETS er omsætningen fra onlinehandelen op til jul steget med 13 procent i forhold til 2015.

– På Black Friday arbejdede jeg og mine kolleger 12 timer om dagen for at komme i bund med alle bestillingerne. Bare i forbindelse med Black Friday lå der cirka 150 nye e-mails i min indbakke, slutter Daniel Valentin Nielsen.

Vintersæsonen er vores højsæson, siger Daniel Valentin Nielsen fra HiFiFreaks.dk. - Især små højttalere sælger godt om vinteren, hvor mange leder efter julegaver til en overkommelig pris.