Videotransmission
Oktober 2020

ATG Danmon har løst
en nærmest umulig opgave

Hvordan laver man et kontrolsystem, som gør det supernemt for en offentlig institution at etablere videotransmissioner fra komité-møder og lignende. Det har dansk baserede ATG-Danmon fundet en løsning på.


ATG Danmon har afsluttet etableringen af et kontrolsystem til videokonferencer og audiovisuel transmission hos en af Europas "længst eksisterende nationale lovgivere". Hvem det er har Danmon desværre ikke oplyst, så man må nøjes med at gætte...

– Dette er et af flere projekter, som vi de seneste to år har arbejdet med inden for lovgivningssektoren, siger ATG Danmons administrerende direktør Russell Peirson-Hagger. – Andre projekter har inkluderet mobile videoproduktionssystemer med flere kameraer, der gør det muligt at producere live-udsendelse af komité-aktivitet.

– For nylig fik vi således til opgave at opgradere interface-portaler til brug i forbindelse med tv- og radioesendinger, når man interviewede politikere og politiske kommentatorer. Som med alle andre projekter, vi har arbejdet på siden begyndelsen af 1. kvartal, blev videokonferencer i komité-rummet og opgradering af AV-styresystemer naturligvis udført i fuld overensstemmelse med de sundheds- og sikkerhedsbestemmelser, der var indført i forbindelse med Covid-19.

Let at betjene

Den aktuelle installation fungerer som et sted, hvor valgte repræsentanter og deres rådgivere kan afholde private diskussionsmøder. Den bruges også til seminarer og som almindeligt mødelokale.

Et grundlæggende krav var behovet for at gøre systemet let at betjene. ATG fik simpelthen til opgave at designe en komplet løsning inklusive bortskaffelse af ældre udstyr, som ikke længere blev brugt. Relateret it-infrastruktur skulle også erstattes af en løsning, der ville øge pålideligheden.

Intuitiv berøringsskærm

Det opgraderede system viderefører originalens operationelle enkelhed.

Alle parametre kan således justeres via en intuitiv GUI med berøringsskærm, der indeholder de relevante kontroller til den aktuelle opgave. Derved bliver det let at udføre handlinger som valg af mediekilde, laptop-forbindelse og skærmvalg.

Broadcast-tv-kanaler kan tilgås direkte eller via EPG. Ofte tilgængelige kanaler som store nationale og internationale nyhedskilder kan nås ved at trykke på deres tildelte ikon.

Lydstyring

På lydindgangssiden er der mulighed for nem justering af niveauerne for de delegeredes mikrofon- og radiomikrofon-stemmeforstærkning, inklusive en grafisk lydstyrkemåler for hvert feed.

På siden med lydudgangsniveau er der lignende grafiske værktøjer, som angiver lydfremføringen til et miksebord, fibertransmission, lydforstærkning og en videokonference-kanal.

Kunden ønskede desuden on/off-kontrolfaciliteter til et Bosch mikrofonsystem. De blev implementeret i "all-mic-open"-tilstand for at give hørehjælp via en elektromagnetisk sløjfe og optiske infrarød-sendere.

Projektet omfattede også test som bekræfter funktionaliteten af alle de øvrige funktioner såsom volumenkontrol, samt opdatering af dokumentation og skemaer for at afspejle ændringerne. Desuden blev der givet uddannelsestilbud til kundens relevante ansatte.


ATG Danmons kontrolsystem gør det nemt for en offentlig institution at etablere videotransmissioner fra komité-møder og lignende. Lydmæssigt får man mulighed for nem justering af delegeredes mikrofonniveauer, inklusive en stregdiagram-lydstyrkemåler for hvert feed.