Nordisk Film ShortCut
Oktober 2020

Rikke Crosby skal
styrke post-produktion

Nordisk Film har udnævnt sin hidtidige strategi-direktør Rikke Crosby til direktør og øverste ansvarlige for ShortCut. Målet er at styrke den strategiske udvikling inden for digital post-produktion i film- og tv-produktioner.


Rikke Crosby er per 1. oktober tiltrådt som direktør for post-produktionsområdet i Nordisk Film. Det betyder, at hun nu er adm. direktør for ShortCut A/S Danmark og formand for bestyrelsen i Shortcut Norge AS.

Rikke Crosby har hidtil været direktør for Nordisk Film Strategy & Business Development og har tidligere bl.a. været direktør for Corporate Strategy i Egmont.

Historien bag ShortCut

ShortCut blev grundlagt i 1991 og er et af de førende post-produktionsfirmaer i Skandinavien med afdelinger i København og Oslo. Firmaet har betydelige kompetencer inden for visual effects og digital post-produktion.

Rikke Crosbys opgave bliver at styrke ShortCuts digitale- og teknologiske udvikling via øget samarbejde og nye partnerskaber, samtidig med at ShortCut fastholdes som et full-service post-produktion firma, der hvert år er involveret i en lang række nordiske film- og tv-produktioner.

– Digital post-produktion er de seneste år blevet et vigtigt element i integreringen af teknologi i filmproduktionen, og ShortCut i Danmark og Norge er strategiske forretningsområder for vores samlede content-område i Nordisk Film, siger Nordisk Films adm. direktør, Allan Mathson Hansen.

– Vi skal være en stærk digital partner, sådan som vi allerede er det via VFX-produktioner til f.eks. Netflix-serien "The Rain". Rikke Crosby er en strategisk og udviklingsorienteret leder, og det glæder mig, at hun har sagt ja til at stå i spidsen for ShortCuts videre rejse...

Rikke Crosby glæder sig

– Jeg har de seneste år haft det centrale ansvar for Nordisk Films strategiudvikling, og det høje engagement, ambitiøse drive og de stærke kompetencer, som kendetegner både ledere og medarbejdere i ShortCut, har imponeret mig. Jeg glæder mig til sammen med dem at fortsætte udviklingen og skabe yderligere vækst med fokus på digital post-produktion, siger Rikke Crosby, som fortsat vil være en del af Nordisk Films ledergruppe med reference til Allan Mathson Hansen.

I ShortCut Danmark nedlægges det eksisterende ledelseskollektiv som beslutnings- og ledelsesorgan. Senior Visual Effects Supervisor Martin Madsen fortsætter som ansvarlig for VFX-området, og Senior Colorist Peter Diemar fortsætter ligeledes i sin nuværende rolle. I forlængelse af ændringerne er producer Maja Dyekjærs stilling blevet nedlagt, og direktør Mia Bang Stenberg har valgt at fratræde. Maja og Mia bliver i Shortcut indtil november.


Nordisk Film har udnævnt Rikke Crosby til direktør for post-produktion området. Hendes opgave er at styrke ShortCuts digitale- og teknologiske udvikling via øget samarbejde og nye partnerskaber, samtidig med at ShortCut fastholdes som et full-service post-produktion firma, som hvert år er involveret i en række nordiske film- og tv-produktioner (foto Klaus Rudbæk).

Fakta om Nordisk Film

  • Nordisk Film producerer film- og tv-serier, driver biografer i Danmark, Norge og Sverige, udvikler computerspil gennem en række gaming-selskaber, står bag PlayStation i Norden og leverer digitale gavekortsløsninger.
  • Nordisk Film er en del af den nordiske mediekoncern Egmont, der skaber indhold og tjenester inden for film, tv, gaming, e-commerce, marketing, undervisning, streaming, magasiner og bøger.
  • Egmont står også bag virksomheder som TV 2 Norge, Egmont Publishing, samt Lindhardt og Ringhof.
  • Hele Egmont er en fond, hvor overskuddet går til udvikling af medier og til at hjælpe børn og filmtalenter.