Der er fri adgang
september 2020

Kom til foredrag
om Grønlands-filmen

Onsdag den 23. september kl. 17 holder instruktør og filmfotograf Kenneth Sorento foredrag i Det Danske Filmstudie om "Kampen om Grønland". Det er en film som har været 9 år undervejs og som skabt fornyet debat om Grønlands selvstændighed.


Hør om Kenneth Sorentos mange overvejelser og benspænd i den lange proces, det var at skabe dokumentaren om frihedstankerne i det nutidige Grønland.

Hvordan gik han til opgaven med at skildre en anden kultur end hans egen? Hvordan fik han inddraget de medvirkende og den grønlandske filmbranche i et tæt samarbejde på trods af den store skepsis mod danskere? Og hvordan kan man overskue både at være instruktør, fotograf med et avanceret filmkamera og tonemester med fem lydkanaler?

Grønlandske stemmer

Dokumentarfilmen følger fire unge grønlandske aktivister, som på hver deres måde ønsker forandring i deres land, men er uenige om vejen frem. Igennem dem gives et indblik i et Grønland i en brydningstid, hvor øens fremtid er vigtigere end nogensinde. Filmen tager ikke stilling, men præsenterer forskellige holdninger og viser et andet Grønland, end det vi normalt hører om.

– Jeg har i mange år været fascineret af Grønland og Arktis, forklarer Kenneth Sorento. – Ideen til "Kampen om Grønland" opstod i 2011, da jeg var i gang med at forberede min deltagelse som filmfotograf på en isbryder-ekspedition. Det undrede mig, at Danmark investerede et trecifret millionbeløb i at udvide Grønlands territorie, på trods af at ingen kunne være i tvivl om at et stort flertal i Grønland ønsker selvstændighed fra Danmark!

Bred anerkendelse

"Kampen om Grønland" var åbningsfilm på årets CPH:DOX, hvor den også var udtaget til hovedprisen. Siden har den været vist på en lang række festivaler og høstet adskillige roser i ind- og udland. Soundvenue kvitterede blandt andet med følgende: "Kampen om Grønland" er et must-see og en tiltrængt og empatisk film om en konflikt, der berører alle danskere og grønlændere.

Biografversionen af "Kampen om Grønland" er tilgængelig på DR.dk: www.dr.dk/drtv

Dokumentarfilmen er produceret af Copenhagen Film Company Kort & Dok.

Tid og sted

 • TID: Onsdag den 23. september kl. 17:00-18:30
 • HVOR: Kort & Dokumentar Filmskolen, Blomstervænget 52, 2800 Kgs Lyngby
 • WEB: www.filmku rser.dk
 • ENTRE: Gratis


 • "Kampen om Grønland" var åbningsfilm på årets CPH:DOX, hvor den også var udtaget til hovedprisen. Siden har den været vist på en lang række festivaler og høstet adskillige roser i ind- og udland.

  Om Kenneth Sorento

  Kenneth Sorento har over 20 års erfaring fra film og TV branchen.

  Som instruktør og filmfotograf har han blandt andet stået bag dokumentarfilm som "På cykel til Kina" (2001), "Yego" (2003) og "Vinterbader" (2004). Hans interesse for Arktis har resulteret i produktioner som "Klimatruslen i havet" (2007), "Turf War in No Man's Land" (2009), "Erobringstogt til Nordpolen" (2013), "Sådan måler man klimaforandringerne" (2018) og "Climates Frozen in Time" (2019).

  Kenneth Sorento er desuden fast underviser på Kort & Dokumentar Filmskolen.

  Om Kort & Dokumentar Filmskolen

  Kort & Dokumentar Filmskolen blev grundlagt i 1999 med en vision om at gøre filmhåndværket tilgængeligt for alle, som har en passion for at fortælle med levende billeder.

  Filmskolen er i dag landets største uafhængige udbyder af kurser og uddannelser inden for TV, film og online medier. Det er her de store TV-kanaler og mediehuse sender deres ansatte på efteruddannelse. Det er også her at folk med drømme om en karriere indenfor levende billeder, har fundet en alternativ vej ind i branchen.