The Sero – Samsungs første roterende TV
juli 2020

Smartphonen kræver
en særlig TV-skærm

Levende billeder har traditionelt altid været optaget i bredformat. Men det har smartphonen vendt op og ned på, for nu bliver der optaget masser af video i højformat. Derfor er der brug for en helt ny type tv-skærm.


De fleste optager helt rutinemæssigt deres video i højformat, og det ser fint ud på telefonens skærm. Men når man viser det hjemme på tv-skærmen, så fylder det høje billede kun en brøkdel af skærmarealet...

Derfor har Samsung udviklet "The Sero", som består af en 43" skærm monteret på et gulvstativ. Det særlige er, at skærmen kan drejes mellem højformat og bredformat, alt efter videoinputtet, så man altid får det størst mulige billede.

Ved at trykke mobilen let mod skærmkanten tilsluttes den TV'et og viser indholdet på skærmen.

Automatisk upscaling

Den roterende skærm tilpasser sig indholdet uanset størrelse eller format. Gennem AI Upscaling analyserer og skalerer The Sero hver scene til full UHD 4K, uanset hvilken type indhold man ser. Data fra millioner af eksempler på indhold bruges til at klassificere aspekter såsom teksturer og kanter, så samtlige scener opskaleres optimalt. Ved hjælp af HDR 10+ behandles hver scene individuelt ved hjælp af dynamisk Tone Mapping. Det giver fyldigere farver og dybere kontraster i hver scene.

The Sero er også udstyret med et lydsystem med frontvendte højttalere. Derved sendes lyden direkte mod seerne i stedet for ned mod bord/gulv, som man kender det fra mange andre TV. Og der er også indbygget Bluetooth i TV'et.

Plakat, ur, foto,
lydvæg og Cinemagraph

– The Sero er et fleksibelt TV, der imødekommer dagligdagens digitale behov, siger Morten Bang, produktspecialist hos TV/AV Denmark. – I kombination med Samsungs TV-teknologi er dette et godt TV for forbrugeren, der både vil se traditionelt vandret indhold og lodret indhold uden at gå på kompromis med kvaliteten

Takket være fem forskellige pause-tilstande kan The Sero desuden blive en ubemærket en del af rummet, når det ikke er i brug. De fem tilstande er plakat, ur, foto, lydvæg og Cinemagraph.

Det minimalistiske design gør også, at TV'et passer ind i de fleste stuer. Og takket være monterbare hjul, som købes separat, er det også let at flytte.

Samsung fungerer med de mest populære platforme og systemer til intelligente hjem, herunder Bixby, Apple AirPlay 2 og Samsung SmartThings-appen.

Samsung The Sero er allerede i butikkerne. Størrelsen er 43", og fjernsynet leveres med et marineblåt stativ. Den vejledende udsalgspris er 11.900 kroner.


Smartphonens fremmarch har betydet, at det traditionelle TV-billede i bredformat kommer i konflikt med de private videooptagelser, som jo ofte laves i højformat..

Det nye Samsung The Sero fjernsyn har en drejelig skærm, som automatisk tilpasser sig det aktuelle videoformat.