Sound Hub Denmark og Aalborg Universitet
juli 2020

Erhvervsliv og universitet
i tæt samarbejde

Samarbejdet mellem Sound Hub Denmark (SHD) og Aalborg Universitet (AAU) åbner for nye projekter, som kan få betydning for samfundsudviklingen. Disse projekter kan nemlig forbinde internationale forretningsideer, der har lyd og akustik som omdrejningspunkt, med talentbasen i Danmark.


Danmark er en væsentlig spiller på lydområdet – også på den international scene – og placeringen af verdens første lyd- og samarbejdsklynge i Lydens By, Struer, er derfor ret oplagt. Og samarbejdet med Aalborg Universitet er lige så oplagt, for her er et af de uddannelsesmæssige indsatsområder lydrelateret forskning og uddannelse i verdensklasse. Derudover er AAU kendt for sit mangeårige samarbejde med industrivirksomheder som eksempelvis Bang & Olufsen.

– Vi mener at vores engagement i SHD vil føre til særdeles relevante forskningsprojekter og andre innovationsaktiviteter, siger professor Jan Østergaard fra Institut for Elektroniske Systemer, AAU. – Det kan ikke understreges nok, hvor vigtigt det er, at vi har en national klynge for lyd, audio, signalbehandling og andre relaterede områder. Vi er overbevist om, at det vil give et solidt grundlag for vores studieprogrammer og tiltrække nye studerende.

SoundTech Accelerator

I det seneste halvandet år har AAU været til stede under alle Sound Hub Denmarks "SoundTech Accelerator"-forløb, der retter sig mod internationale lyd-startups. Og AAU har deltaget i relevante lydprojekter og workshops hos Sound Hub Denmark med fokus på at arbejde med talentfulde studerende og definere studieprojekter.

– Hos Sound Hub Denmark tilbyder vi moderne faciliteter, laboratorier og adgang til et stort netværk af dedikerede specialister inden for relevante områder i industrien. Vi gør det i samarbejde med vore partnere, heriblandt AAU, siger Peter Petersen, CEO ved Sound Hub Denmark.

– Sammen sætter vi scenen for et produktivt møde mellem industri og uddannelse, der sikrer at lydinnovation løftes til det næste niveau. Mange virksomheder og især startups har ikke en tradition for at arbejde sammen med universiteter, men det har AAU udviklet på og støttet op om mange år. Det gør dem til den perfekte partner for os!


Sound Hub Denmark og Aalborg Universitet samarbejder om nye projekter, som kan forbinde internationale forretningsideer, der har lyd og akustik som omdrejningspunkt, med talentbasen i Danmark.

Med professionelle faciliteter og adgang til specialister fra erhvervslivet tæt på, er det Sound Hub Denmarks ambition at forbedre både forskningskvalitet og innovationsevnen hos nye virksomheder inden for lyd.

Sådan udvikles samarbejdet

  • Fælles ansøgninger om støtte til forskningssamarbejder.
  • Etablering af et dedikeret område i SHD, hvor AAU kan lave demoer.
  • Planlægning af fælles lydevents/workshops afholdt i SHD.
  • Etablering af studerende/virksomheds-samarbejdsprojekter og praktikforløb (BSc, MSc, PhD) hos SHD.
  • Tilbud om kurser, forelæsninger og master class, hvor SHD-samarbejdspartnere kan deltage.
  • AAU forskere (PostDoc. & Prof.) på stedet.
  • Adgang og fælles brug af laboratoriefaciliteter og teknisk personale.
  • Etablering af miljø for teknologisk vidensdeling.