Kort & Dokumentar Filmskolen
juni 2020

Traditionsrig filmskole
åbner to nye uddannelser

Gennem 18 uger lange undervisningsforløb lærer man at skabe egne dokumentarfilm fra idé til færdig film, eller at mestre filmfotografens og klipperens kreative håndværk. Pris 52.200 kr ex moms.


Kort & Dokumentar Filmskolen har til huse i Det Danske Filmstudie i Lyngby, og den har siden 1999 kørt kurser, uddannelse og efteruddannelse for den danske tv- og filmbranche.

Fra den 17. august til 17. december kører skolen to nye uddannelser – Dokumentarfilminstruktør og Filmfotograf & Klipper – med undervisning alle hverdage fra kl 9:30 til 15:30.

Kun plads til fem elever

Der optages kun 5 elever på hver uddannelse.

 • Hver enkelt uge i uddannelsesforløbet er et nøje tilrettelagt kursus med nogle af branchens mest erfarne fagfolk som undervisere.
 • Uddannelserne hviler på skolens tradition for filmhåndværket, hvor de kreative og tekniske discipliner vægtes lige højt med historiefortælling som den røde tråd.
 • Eleverne fra begge uddannelser har løbende fælles undervisning og samarbejder om små opgaver.
 • Som kronen på værket går elever fra begge linjer sammen om at producere en afgangsfilm.

  Fortællingens håndværk

  – Vores nye Dokumentarfilm Instruktør Uddannelse er tilrettelagt sådan, at man arbejder mere i dybden med fortællingens håndværk og instruktørens rolle end tidligere, forklarer skoleleder Steven Changtrakul. – Fokus vil derfor være på, hvordan man skriver, udvikler, fortæller og instruerer en dokumentar.

  Skolens anden lange uddannelse handlede tidligere udelukkende om at klippe, men nu bliver det en kombineret filmfotograf- og klipperlinje med fokus på visualisere en fortælling.

  – Tendensen i branchen i dag er, at mange produktioner efterlyser medarbejdere, der kan indgå i flere funktioner, forklarer Steven Changtrakul. – Herunder at man både kan arbejde som fotograf og klipper.


 • Kort & Dokumentar Filmskolen har hjemme i Det Danske Filmstudie i Lyngby. Den har igennem 20 år været udbyder af kurser og uddannelser indenfor TV, film og online medier. Nu starter man to nye uddannelser til henholdsvis dokumentarfilminstruktør og filmfotograf & klipper.

  Fakta om lærere og mentorer

  Målet med Kort & Dokumentar Filmskolens nye uddannelser er at lære eleverne selve håndværket i at fortælle en historie.

 • Underviserne er instruktører, klippere, kamerafolk m.v., som hver er førende specialister indenfor deres fagområde. De arbejder i branchen og kan derfor guide eleverne i at udvikle de kompetencer, der er brug for i den virkelighed, man møder efter endt uddannelse.
 • Gennem hele forløbet har hver elev desuden en mentor, som holder fast i den røde tråd og støtter dem i deres læring og udvikling.
 • Mentor for dokumentaristerne er Flemming Lyngse, som har instrueret dokumentarfilm og dokumentarserier til Det Danske Filminstitut, DR og TV2. Han har desuden mange års erfaring som underviser og mentor fra bl.a. Den Danske Filmskole og New York University.
 • Mentor for filmfotograf- og klippereleverne er Torben Simonsen. Han er uddannet flerkamera-instruktør på Den Danske Filmskoles dokumentarafdeling og har siden arbejdet med dokumentarfilm og TV-produktion som instruktør, fotograf og klipper i både ind- og udland. Han har desuden arbejdet med talentudvikling og efteruddannelse af filmfortællere på Den Danske Filmskole, Screen Talent Europe, Filmlab Jordan med flere.
 • Pris for 18 ugers fuldtidsudannelse: 52.200 ex moms. Bemærk at private er fritaget for moms.
 • Kort & Dokumentar Filmskolen, Blomstervænget 52, 2800 Kgs Lyngby. Se filmkurser.dk.