Fakta om Ole Ørsted
juni 2020

Han blev lydmand
som 17-årig

Ole Ørsted er en af mediebranchens mest kritiske, men også mest velfunderede kritikere, for siden 1963 har han arbejdet bag kulisserne i mediebranchen med både billede og lyd...


Ole B. Ørsted startede på sin 17 års fødselsdag i 1963 som toneassistent på Nordisk Kortfilm og medvirkede siden til skabelsen af godt 15 danske og udenlandske spillefilm, bl.a. "Elvira Madigan", "Dr.Glas", "Det kære Legetøj", "En forårsdag i Helvede", "I Tyrens Tegn" og "De Røde Heste". Endvidere har han lavet tv-dokumentarer og danske kortfilm, hvoraf flere blev prisbelønnet. Som 19-årig flyttede han til Stockholm og fik en stilling som lydingeniør på Europa Film.

Film, lyddias, musik og scenografi

Gennem årene har han arbejdet med film- og lyddiasproduktioner, installationer, synthesizeropbygninger, musikproduktioner og scenografier. F.eks. var han som scene- og belysningsmester med i opsætningen af Hair-musicalen, der turnerede i Skandinavien i starten af 1970'erne.

Fra 1967-75 var han beskæftiget med installation af søjlehøjttalere til skoler og teatre. I årene 1970-85 byggede og servicerede han sideløbende synthesizere til danske og udenlandske musikere og komponister. Han var meget af tiden i samme periode freelancer på Danmarks Radio og skrev en del viser og musik, herunder også filmmusik.

I 1984 startede han firmaet Dia-Tech ApS – og senere i 1994 firmaet AV-Dupservice I/S. Fra 1980 til 2000 var hovedbeskæftigelsen nytænkende konstruktioner og installationer indenfor AV-mediet, hvoraf en af de største var Tycho Brahe Planetarium, samt produktioner af mere end 300 slideshows for mange forskellige firmaer og personer.

I de senere år har opgaven været turné- og koncertafviklinger for kunstnere som Sven-Bertil Taube, Rasmus Lyberth og Susanne Brøgger.

Flyttede til Møn

I 2002 flyttede Ole Ørsted sit domicil til Møn. Fra september 2011 har han undervist på Filmfabrikken i Stege, der er en filmskole for unge. Ole Ørsted er gift med impressario Marianne Jul.


Ole B Ørsted har arbejdet i mediebranchen siden 1963. Han har derfor et grundigt og alsidigt – og kritisk – forhold til den måde, som tv-medierne kommunikerer på i dag...

Læs også
- Da fotografen blev lydmand
- Dansk tale-tv fungerer dårligt...