Corona-krisen
marts 2020

Ganske nye biograffilm
kan ses på Viaplay

De højaktuelle biograffilm "Emma" og "The Invisible Man" blev tilgængelige på Viaplay som lejefilm allerede fredag den 20. marts. Det er aldrig set før i biograffilmenes lange historie, for normalt går der fire måneder før de frigives til streaming. Men corona-krisen har jo lukket biograferne...


De danske biografer er blevet tvunget til at lukke ned som et resultat af corona-virussen, og det har selvfølgelig konsekvenser for de aktuelle biograffilm, som ikke længere kan møde deres publikum. Derfor har NBC Universal taget den historiske beslutning at flytte en række stadig aktuelle biograffilm direkte til Viaplay, hvor de nu bliver tilgængelige som lejefilm.

Det drejer sig om filmen "Emma", som havde premiere 5. marts, og "The Invisible Man", som kom i de danske biografer den 27. februar. De to titler kunne fra fredag den 20. marts ses hjemme i dagligstuen på Viaplay. Lejeprisen er 189 kr. per film, som herefter vil være tilgængelig i 48 timer.

– Det faktum at NBC Universal vælger at frigive deres biograffilm tidligere på grund af corona-krisen viser, at de tør at afprøve nye veje for at give publikum mulighed for at opleve de film, de havde planlagt at se. Og gennem initiativer som disse og den digitale verden, vi lever i, er det muligt, siger Filippa Wallestam, EVP og Chief Content Officer i Nent Group.

Fakta om de to film

"Emma" er et engelsk romantisk drama baseret på Jane Austens roman af samme navn. Filmen havde premiere i Danmark den 5. marts 2020.

"The Invisible Man" er en australsk-amerikansk horrorfilm, baseret på en moderne fortolkning af H.G. Wells roman fra 1897. Filmen havde premiere i Danmark den 27. februar 2020.

Begge film kunne lejes som premiumfilm på Viaplay fra fredag den 20. marts 2020.


"Emma" er et engelsk romantisk drama baseret på Jane Austens roman af samme navn. Filmen havde premiere i Danmark den 5. marts 2020.