Valentinsdag
februar 2020

Kærlighedssange
er en populær gave

Den 14. februar fyldes traditionelt med kærlige ord, blomster og chokolade. Og musik. For musik og kærlighed går også hånd i hånd, og nu afslører Spotify den mest afspillede kærlighedssang på streamingtjenesten.


Med mere end 1,1 milliarder streaminger er John Legends "All of Me" den kærlighedssang, som flest Spotify-brugere har lyttet mest til. Det er et faktum, som Spotify baserer på følgende:

 • "All of Me" er den sang, der er tilføjet flest gange til playlister med ordet "kærlighed" i titlen. Og dem er der hele 75 millioner af.
 • Sangen er den mest spillede blandt både mænd og kvinder på playlister, der er kaldt "Valentinsdag".
 • "All of Me" er blevet tilføjet til mere end 29 millioner playlister.
 • Siden sangen udkom i 2013, er antallet af streaminger steget med mindst 50 procent hvert år på Valentinsdag – i 2017 steg antallet af streaminger af "All of Me" med hele 85 procent den 14. februar.

  Forbløffet og beæret

  Det er John Legend som er manden bag "All of Me", og at sangen har så stor betydning for mennesker i hele verden er han både forbløffet og beæret over.

  – Det inspirerer mig at vide, at vi har lavet en sang, der betyder så meget for så mange mennesker, siger John Legend til Spotify. – Jeg skrev sangen for at udtrykke mine følelser for den kvinde, jeg elsker, da vi var ved at forpligte os til et helt liv sammen. Men de bedste sange udtrykker ofte både noget personligt og noget universelt på samme tid. Og jeg føler mig beæret over, at forelskede mennesker i hele verden kan relatere sig til sangen og har gjort den til deres egen.

  I øvrigt kan Spotify-fans tilsyneladende ikke få nok af John Legend, for i 2019 blev han kåret som den "mest sexede mand i live" af magasinet People. Og hans nye single "Conversations in the Dark" er allerede blevet streamet mere end 10 millioner gange på Spotify siden den udkom sidste måned.

  Musik er en populær gave

  Musik er faktisk blevet en konkurrerende romantisk gave til blomster og chokolade. I hvert fald hvis man kigger på Spotifys data. Her kan man nemlig se, at et stigende antal brugerne deler deres Valentinsdags-playlister med deres udkårne.

  Den 14. februar i 2019 blev dobbelt så mange playlister givet som gave i forhold til på Valentinsdag året før.


 • Med mere end 1,1 milliarder streaminger er John Legends "All of Me" den mest spillede kærlighedssang på Spotify. Det føler John Legend sig meget beæret over. Men det er vel også en ganske god indtægtskilde... (foto Sony Music).

  Top 10 over sange på
  Valentinsdags-playlister globalt

  1. "All of Me" – John Legend
  2. "Thinking out Loud" – Ed Sheeran
  3. "Just the Way You Are" – Bruno Mars
  4. "I Will Always Love You" – Whitney Houston
  5. "Can't Help Falling in Love" – Elvis Presley
  6. "My Girl" – The Temptations
  7. "Make You Feel My Love" – Adele
  8. "Perfect" – Ed Sheeran
  9. "I Don't Want to Miss a Thing – from "Armageddon" " Aerosmith
  10. "I'm Yours" – Jason Mraz