Virksomhedsovertagelse
februar 2020

Tidligere Avid chef
vil købe Grass Valley

Kapitalfonden Black Dragon Capital vil overtage Grass Valley, som er leverandør af udstyr og løsninger til broadcastbranchen. Det sker efter at den nuværende ejer, Belden, i oktober besluttede at afhænde virksomheden efter en analyse af kundeunderlaget – og efter en planlagt årlig omkostningsreduktion på 40 mio dollars.


– Vi ser store udviklingsmuligheder på det medieteknologiske marked, og vi mener, at Grass Valley er godt rustet til denne proces, siger Black Dragons grundlægger og administrerende direktør, Louis Hernandez, Jr. – Under Beldens ledelse er Grass Valleys produktsortiment udvidet, og virksomheden er effektiviseret, så den i dag placerer sig i den øverste fjerdedel af markedet mht rentabilitet!

Louis Hernandez har tidligere været administrerende direktør for Avid, som er konkurrent til Grass Valley. Der er ingen umiddelbare planer om ændringer i Grass Valleys operationelle ledelsesstruktur – Tim Shoulders fortsætter som øverste chef.

Softwarebaseret fremtid

– Grass Valley har været markedsleder i udviklingen fra SDI til IP, og vi videreudvikler vores produktlinjer til også at være skybaserede og SaaS-løsninger, siger Tim Shoulders. – Black Dragon giver os ekspertisen og visionen til at fremskynde denne proces til fordel for vores kunder, som søger mere robuste og fleksible løsninger til indholdsproduktion og distribution.

Handelen afsluttes senere i dette kvartal, og den kommer til at overføre alle Grass Valley-aktiver til Black Dragon, som vil videreføre udviklingen mod en softwarebaseret fremtid. Ifølge virksomheden kan Grass Valleys kunder forvente en problemfri overgang fra det nuværende produktsortiment.


Grass Valley har levet en noget omtumlet tilværelse med en række forskellige ejere siden starten tilbage i 1959. Bl.a. franske Thomson Multimedia, Francisco Partners og senest Belden Inc. Nu overtages Grass Valley af kapitalfonden Black Dragon.

I 2005 købte Grass Valley japansk/amerikanske Canopus Corporation, som bl.a. stod bag videredigeringen Edius. Denne software var på forkant med udviklingen fra Standard Definition til High Deinition, og med eksplosionen i antal videoformater, da videobåndene blev afløst som optagemedie af bl.a. Compact Flash og SD hukommelseskort.