8K Association8K Association
januar 2020

Samsung vil være
med til at bestemme

Samsung har indgået partnerskab med 8K Association (8KA) for derved at være med til at fastlægge kvalitetsstandarder for bl.a. 8K fjernsyn. Samarbejdet muliggør, at Samsungs QLED 8K kan være blandt de første TV, som udstyres med det nye 8KA kvalitetsmærke.


– Vi er stolte af at være en af grundlæggerne af 8K Association, og af at vores nye serie QLED 8K TV opfylder kvalitetskravene, siger Hyogun Lee fra Samsung Electronics. – Vores mål er at gøre det nemt for forbrugerne at identificere de bedste 8K skærme, når de skal købe nyt TV.

Spørgsmålet er så, om Samsung vil arbejde for at standarderne lige nøjagtigt kommer til at matche fabrikkens egne produkter, mens produkter fra konkurrenter som eksempelvis LG, som måske har andre kvaliteter, holdes udenfor? Det må tiden vise.

Kvalitetskrav

Målet med 8KA Certification er at fremhæve fordelene ved fjernsyn med fire gange så stor opløsning som almindelige 4K fjernsyn mht. billedklarhed, kontrast, farvegengivelse og high dynamic range (HDR). Kvalitetstesten vil bl.a. tjekke, at opløsningen når de 7680 x 4320 pixels, at den maksimale lysstyrke er over 600 nits, at signaloverførslen kan ske via HDMI2.1, og at der er understøttelse af high efficiency video codec (HVEC).

Medlemsvirksomheder som Samsung Electronics kan markedsføre deres fjernsyn som 8K-certificerede, efter at de er kvalitetstestet af 8KA. Derudover vil organisationen øge sit uddannelsesprogram på tværs af mange forskellige industrier, for derved at øge medlemmernes engagement, nytænkning og produktion af 8K indhold.

Antallet af 8KA medlemmer ligger i dag på 22.


Samsungs QLED 8K fjernsyn bliver blandt de første, som udstyres med kvalietslogoet fra 8K Association (8KA). Den ligeledes koreanske tv-fabrik LG Electronics deltager tilsyneladende ikke i kampen, for LG er med i den konkurrerende organisation Consumer Technological Association (CTA).

Læs også
- LG satser massivt på 8k-tv