Ritzaus nyhedspodcast
januar 2020

Radioavisen får konkurrence

Den 2. januar gik Ritzau i luften med en nyhedspodcast, som medierne kan bruge i deres egne podcastuniverser. Første kunde er Bauer Media, der er Danmarks største kommercielle radio- og podcastudbyder.


Brugen af lyd, herunder potcasts, er i hastig vækst. Dette skyldes ikke mindst smartphones og smart speakers, der vinder større indpas som podcast-platforme.

Ritzau har derfor etableret en nyhedspodcast, som i lighed med Ritzaus morgenbrief "Ritzau 06" skal give overblik over og indblik i dagens vigtigste nyheder fra ind- og udland. Samtidig ses frem mod dagens største begivenheder, så lytterne bliver klædt på til nyhedsdøgnet.

Samarbejde med kunder

Ritzau har udviklet podcastformatet i samarbejde med flere kunder, og produktionen klares af Ritzau Fokus, der er Ritzaus afdeling for radio og journalistiske specialtjenester.

– Ambitionen er at give lytterne et overblik over dagens vigtigste nyheder, siger direktør i Ritzau Fokus, Line Jakobsen. – Det giver nemlig mening for mange at vide, hvad dagen vil bringe, og det bliver derfor et af hovedelementerne i podcasten.

– Rigtigt mange af vores kunder er i gang med at udvikle deres egne podcastuniverser, men meget få satser på daglige nyheder, fordi det er produktionstungt. Den opgave kan Ritzau til gengæld løfte, takket være den nyhedsproduktion, som vi allerede har, slutter Line Jakobsen.

Ritzaus nyhedspodcast udkommer alle hverdagsmorgener klokken


Ritzau har lanceret en podcast, som hver morgen sætter fokus på døgnets vigtigste nyhedsbegivenheder.