Vækstplan
november 2019

TV 2 satser
massivt på streaming

TV 2 investerer i nye rettigheder og lancerer i 2020 en sportspakke på sin streamingtjeneste. Næste pejlemærke er én million abonnementer.


Den 27. november havde TV 2 inviteret annoncører, mediebureauer og øvrige kommercielle samarbejdspartnere til det årlige Media Talk, og her var det gennemgående budskab, at TV 2 sætter turbo på streamingtjenesten TV 2 Play i 2020. Det sker bl.a. med nye investeringer i rettigheder og med lanceringen af en ny sportspakke. Investeringerne skal være med til at indfri stationens planer for væksten på TV 2 Play i de kommende år.

– De øgede investeringer i TV 2 Play vil styrke vores abonnementsforretning yderligere, siger TV 2s viceadministrerende direktør, Flemming Rasmussen. – Men det vil også have betydning for vores "Addressable TV-forretning", hvor vores annoncører i 2020 får adgang til én milliard målrettede reklamevisninger på tjenesten.

– I foråret 2019 rundede TV 2 Play 500.000 abonnementer, hvilket svarer til, at én million danskere har adgang til tjenesten. Vores næste pejlemærke er én million abonnementer, og derfor accelererer vi udviklingen af tjenesten i de kommende år. Jeg er også glad for, at vi går ind i det nye år med en styrket tv-forretning, bl.a. takket være vores aftale med YouSee. Den bringer vores tv-kanaler ud til flere husstande i 2020, siger Flemming Rasmussen.

International sport

Blandt de markante tiltag på TV 2 Play er indkøb af en række nye sportsrettigheder og lanceringen af en ny sportskanal. TV 2 Sport X er en digitalt født kanal, der også har vakt interesse hos traditionelle tv-distributører.

– Sport er en vigtig driver for tv-betalingsmarkedet, og dermed er sport også vigtig for TV 2 Plays fremtidige position, siger salgsdirektør for TV 2 Betalings-tv, Stig Møller Christensen. – Med udgangspunkt i lanceringen af TV 2 Sport X og investering i serielle sportsrettigheder har vi lavet en ambitiøs vækstplan for TV 2 Play. Derved får vi mulighed for at investere i sportsrettigheder på en ny måde og lade det være et aktivt tilvalg for vores abonnenter, om de ønsker adgang til TV 2s fulde sportstilbud. Samtidig investerer vi også i kvalitetsindhold til de øvrige pakker på TV 2 Play, så vi løfter værdien for alle vores kunder.

4. januar 2020

Når TV 2 Sport X er i luften fra 4. januar 2020, bliver det med nogle af verdens største sportsstjerner – i blandt andet spansk og italiensk fodbold, NBA-basketball, X Games og ATP-tennis med ekstra appel til især yngre mænd.

Foruden de allerede indkøbte rettigheder har TV 2 netop sikret sig endnu flere fodboldkampe – nemlig rettighederne til hele den spanske La Liga, den italienske Serie A og den amerikanske Major League Soccer (MLS). TV 2 Sport X og TV 2 Play kommer til at vise omkring 20 fodboldkampe om ugen, herunder El Clásico mellem FC Barcelona og Real Madrid.

– Vi har fået en smagsprøve på både La Liga og Serie A i det forgangne år, og vi kan heldigvis konstatere, at vores seere og brugere har taget godt imod det, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen. – Derfor er tiden inde til næste træk, hvor vi går all in på de spanske og italienske fodboldligaer. Det er noget af en game changer for os, at vi nu kan præsentere så meget topfodbold på vores nye kanal TV 2 Sport X og TV 2 Play.

Realityserier på TV 2 Play

TV 2 skruer også op for underholdningen på TV 2 Play, når reality-streamingtjenesten hayu og en række af verdens største realityserier rykker ind på TV 2s streamingtjeneste.

– Vores nye aftale med hayu betyder, at TV 2 Plays seere får adgang til realityserier som "Keeping Up with the Kardashians", "The Real Housewives" og "Vanderpump Rules". Ud over adgangen til det store bagkatalog frigives nye afsnit af de fleste af serierne på TV 2 Play samme døgn, som programmerne har premiere i USA, og serierne kan naturligvis ses med danske undertekster, siger Sune Roland, indholdschef for TV 2 Play.

Realityserierne fra hayu udgør samlet mere end 750 timers underholdning, der fra januar 2020 indgår i Basispakken på TV 2 Play sammen med masser af dansk nyheds-


Den 4. januar 20201 lanceres streamingkanalen TV 2 Sport X. Det bliver med nogle af verdens største sportsstjerner – i blandt andet spansk og italiensk fodbold, NBA-basketball, X Games og ATP-tennis.

Flemming Rasmussen, viceadministrerende direktør på TV 2, forventer, at TV 2 Play kommer til at vokse markant i 2020, takket være internationale sportsrettigheder og en ny hayu-aftale, som giver adgang til en række populære realityserier (foto Miklos Szabo / TV 2).

De mange nye streamingmuligheder på TV 2 Play bliver naturligvis ikke helt gratis for abonnenterne. Men det er nogle løsninger, som gør det nemt for rigtigt mange at få adgang til netop det indhold, som har deres interesse, uden at skulle lave abonnementsaftaler med et større antal indholdsproducenter.