Radiotransmission
november 2019

Der bliver trængsel
på DAB-nettet

Cibicom A/S har etableret og driver det danske DAB netværk, og selskabet oplever en markant stigende interesse for DAB-platformen. I modsætning til FM er der nemlig stadig ledige kanaler på DAB og dermed muligheder for at øge mangfoldigheden i udbuddet af nationale radiokanaler.


– Radiomediet som kulturbærer er vigtigt for det danske samfund, for det giver grobund for mere dansksproget og danskproduceret indhold, som beriger samfundet, siger Martin Løbel, adm. direktør i Cibicom A/S. – Det glæder mig derfor, at TV-stationen DK4 nu tager skridtet og går i luften med sin egen radiokanal: DK4 Radio. Der er i denne tid en spændende udvikling med nye radioformater, og DK4 Radio rammer formentlig en ny målgruppe med spændende danskproduceret radioindhold.

– Hos Cibicom har vi etableret og driver det danske DAB netværk, og vi glæder os naturligvis over den stærkt stigende interesse for DAB-platformen. I modsætning til FM er der stadig ledige kanaler på DAB og dermed muligheder for at øge mangfoldigheden i udbuddet af nationale radiokanaler. Men med DK4 Radio og med den kun en måned gamle MTV Radio er vi nu tættere på at måtte melde udsolgt på vores DAB-net, slutter Martin Løbel.


Martin Løbel, adm. dir. for Cibicom A/S, er glad for, at DAB-nettet nu udvides med "DK4 Radio". Og for kun en måned siden kunne han byde MTV Radio velkommen på det digitale net.

Fakta om Cibicom

  • Cibicom A/S (tidligere Teracom A/S) er den førende operatør af terrestriske broadcast og LoRaWAN baserede Internet of Things (IoT) netværk i Danmark og er desuden egen ISP'er.
  • Cibicom A/S ejer og driver en række høje sendemaster i hele Danmark. De bruges bl.a. til distributionen af digital TV og radio (AM/FM/DAB).
  • Selskabet ejer og driver desuden et nationalt fiberoptisk netværk (3500 km), der har forbindelse til alle høje sendemaster samt til de fleste væsentlige knudepunkter, programproducenter og broadcastere i Danmark.
  • Cibicoms infrastruktur understøtter ud over klassisk tv- og radio distribution også tekniske leverancer af mobilinfrastruktur og forskellige former for radiokommunikation (beredskab/kystradio) og IP-transmission for erhvervsvirksomheder.
  • Cibicom A/S designer, installerer og driver de tekniske løsninger, har egen landsdækkende serviceorganisation og overvåger alle installationer i en døgnbemandet NOC (Network Operation Center).