DR chefskifte
november 2019

Journalisterne skal
ud i virkeligheden

Efter syv år som daglig leder af DR Vejret bliver Klaus Wendelboe, 50, fra den 20. januar 2020 chef for DR Midt & Vest i Holstebro.


Som leder af DR Vejret har Klaus Wendelboe blandt andet haft ansvaret for de daglige vejrudsigter på radio, tv og web. Og han har været medvirkende til, at programmet "Vores Vejr" har skabt opmærksomhed rundt omkring i Europa – ikke bare på grund af gode seertal, men også for den måde programmet er sammensat og produceret på.

Klaus Wendelboe har tidligere været redaktionsleder på den nu lukkede nyhedskanal DR Update og ledende nyhedsredaktør på TV2 Øst i Vordingborg.

Vil sætte dagsorden

– Klaus Wendelboe er en dygtig leder med bred erfaring fra mediebranchen, siger ledende distriktschef Peder Meisner fra DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter. – På DR Vejret har han vist, at han forstår at kombinere daglig drift og løbende programudvikling i et tæt samarbejde med medarbejderne. Og han er optaget af, at journalisterne skal ud i virkeligheden og bruge deres øjne og ører til at holde øje med det, der sker rundt omkring.

Peder Meisner fremhæver også Klaus Wendelboes indsats i forbindelse med, at DR Vejret i begyndelsen af 2018 flyttede fra DR Byen i København til Dokk1 i Aarhus som en del af DR's ambition om i højere grad at være til stede i hele Danmark, blandt andet med programmet "Vores Vejr"


20. januar tiltræder Klaus Wendelboe jobbet som chef for DR Midt & Vest i Holstebro. Han er optaget af, at journalisterne skal ud i virkeligheden og bruge deres øjne og ører for at fortælle om, hvad der sker rundt omkring.

CV Klaus Wendelboe

  • 2013 – nu: Redaktionsleder DR Vejret
  • 2011-13: Nyhedsredaktør, DR Update
  • 2001-11: Ledende nyhedsredaktør TV2 Øst i Vordingborg
  • 2000-01: Journalist og radio-nyhedsvært DR P4 Sjælland
  • 1999-2000: Freelancejournalist
  • Februar 2010: Master i redaktionel ledelse, Syddansk Universitet
  • Januar 1999: Journalist, Danmarks Journalisthøjskole