Den første eneralforsamling
oktober 2019

5G indgår naturligvis
i fremtidens mediestrategi

5G Media Action Group (5G-MAG) er en nyoprettet organisation, som skal give mediebranchen en stemme i debatten om 5G. På den første generalforsamling, som blev afholdt den 16. oktober hos EBU i Schweiz, valgte man formand og styregruppe.


Etableringen af 5G-MAG blev offentliggjort på IBC i Amsterdam i september, og organisationen har allerede nu opbakning fra over 60 organisationer i mediebranchen – bl.a. broadcastere, operatører af mobile netværk, fabrikker, statslige styreenheder og medieorganisationer.

På 5G-MAG's første generalforsamling godkendte de 39 deltagere fra medlemsorganisationerne både statutter og interne regler, og man valgte en styregruppe bestående af 21 medlemsrepræsentanter. Man valgte også organisationens allerførste formand, Antonio Arcidiacono, som er EBUs chef for Technology & Innovation.

– Vi er stolte af at kunne annoncere etableringen af 5G-MAG, der nu fungerer som mediebranchens 5G-stemme på globalt plan, siger Antonio Arcidiacono. – Målet er at gøre det 5G standardiseringsarbejde, som udføres af ingeniører i 3GPP, DVB og EBU, praktisk anvendeligt – til gavn for både medieproduktion og distribution.

Yderligere information på 5g-mag.com.


Der var 39 deltagere på 5G Media Action Group's første generalforsamling. Nu er organisationen gået i gang med at sprede viden om det 5G standardiseringsarbejde, som udføres af ingeniører i 3GPP, DVB og EBU.