Bluetown
oktober 2019

Dansk firma skal sikre
internetadgang i Afrika

Verdensbanken og IMF har lanceret en rapport med anbefalinger til, hvordan hele Afrika kan få internet i 2030. Danske Bluetown indtager en hovedrolle i projektet.


Rapporten "Connecting Africa Through Broadband" er en køreplan for, hvordan hele det afrikanske kontinent skal sikres pålidelig internetadgang i 2030. Det kommer til at kræve en investering på 100 milliarder dollars, konkluderer rapporten, der samtidig peger på, at der skal etableres netadgang til 100 millioner mennesker i landområder, som stadig ikke er dækket af teleselskabernes netværk. Her kommer den danske virksomhed Bluetown, som er ekspert i billig internetadgang i udviklingslande, til at spille en central rolle.

– Mindre end en tredjedel af Afrikas befolkning har netadgang i dag, og det efterlader millioner af mennesker uden samme muligheder for vækst og jobs, som de fleste i resten af verden har, siger Peter Ib, administrerende direktør i Bluetown. – Og det er vigtigt for kontinentets udvikling, at alt fra sygeplejersker og landmænd til iværksættere og forretningsfolk kommer online...

– I de tyndt befolkede landområder, hvor det ikke er rentabelt for de store teleudbydere at rykke ind, kan vi gøre en stor forskel, understreger han.

Er godt i gang

Bluetown er en af få virksomheder, som arbejder globalt med at forbinde marginaliserede befolkningsgrupper til internettet – i blandt andet Indien og flere afrikanske lande. Målet er at installere offentligt tilgængelige Wi-Fi hotspots, der drives af solenergi, for i samarbejde med lokale partnere at fremme både kommercielle og samfundsmæssige interesser, og dermed skabe bæredygtig vækst...

Verdensbanken og Den Afrikanske Union står bag projektet "A Moonshot for Africa's Digital Economy", som Danmark støtter med 20 millioner kroner. Målet er at hjælpe afrikanske lande med bedre at udnytte digitaliseringens muligheder og accelerere verdensmålene herigennem, samt at være opmærksom på de udfordringer der opstår, når man ikke har adgang til for eksempel mobiltelefoni eller internet.

Bluetown i paneldebat

Udover Bluetown så samarbejder IMF og Verdensbanken med en række af de største tech-giganter, blandt andre Google, Facebook, Microsoft og Huawei. Og for at markere lanceringen af "Connecting Africa Through Broadband" afholdt man den 17. oktober en paneldebat i Washington, hvor Bluetown bidrog med synspunkter og refleksioner i forhold til rapportens anbefalinger.


Torsdag den 17. oktober lancerede Verdensbanken og IMF en rapport med anbefalinger til, hvordan hele Afrika kan få adgang til internet i 2030 (foto: PR).

Peter Ib fra danske Bluetown deltog i en paneldebat i Washington i forbindelse med lanceringen af rapporten "Connecting Africa Through Broadband". Hans firma kommer til at spille en central rolle i udbredelsen af internet i Afrikas tyndtbefolkede landområder (foto: PR).