Gratis filmforedrag
oktober 2019

Sami Saif laver tegnefilm
om Tove Ditlevsen

Den prisvindende dokumentarist Saif laver fortæller om tilblivelsen af en animeret dokumentarfilm om Tove Ditlevsen. Filmen får premiere sidst på året.


Hvorfor faldt valget på at lave en animationsfilm? Hvordan gør man Tove Ditlevsen levende igen, i en tegnefilm, så publikum kommer helt tæt på hende?

Tegnerne sidder lige nu og lægger sidste hånd på filmen. Musikken er komponeret og indspillet. Den 24. oktober er der mulighed for at kigge filmholdet over skulderen, når Sami Saif viser nogle af filmens skitser og færdigklippede animatics. Det har været en vanvittig proces, som består af omtrent 110.000 håndtegninger.

Filmen om Tove får verdenspremiere til december.

Fakta om Sami Saif

Sami Saif er fast underviser på Kort & Dokumentar Filmskolen. Han er uddannet dokumentarfilminstruktør fra Den Danske Filmskole og har skabt flere prisvindende dokumentarer såsom "Family" (2001), "Dogville Confessions" (2003), "Tommy" (2010) og "The Allians" 2017.

Dokumentaren "Tommy" om popstjernen Tommy Seebach, samlede Danmark foran tv-skærmen med sjældent høje seertal for en dansk dokumentarfilm, og filmen udløste prisen "Årets tv-dokumentar".

Tid og sted

Det er gratis at komme til Sami Saifs foredrag, men der kræves tilmelding på filmkurser.dk.

Det foregår torsdag den 24. oktober kl 17 på Kort & Dokumentar Filmskolen, Blomstervænget 52, 2800 Lyngby.


Dokumentarfilmen om Tove Ditlevsen har været en vanvittig proces, som omfatter omtrent 110.000 håndtegninger.

Sami Saif er uddannet dokumentarfilminstruktør fra Den Danske Filmskole. Han har skabt flere prisvindende dokumentarer såsom "Tommy" om popstjernen Tommy Seebach.