Prix Italia
september 2019

DR er tilbage i topklassen

DR vandt to af de 12 Prix Italia-priser, som fredag eftermiddag blev uddelt i Rom. Radio- og tv-stationer fra hele verden deltog i konkurrencen.


I hård kamp med radio- og tv-stationer fra hele verden vandt P1's podcastserie "Det Perfekte Offer 2" og DRs projekt "ultra:bit" fredag eftermiddag hver en af de kun 12 Prix Italia-priser. Prix Europa er Europas ældste og én af de mest anerkendte radio- og tv-konkurrencer. Priserne er uddelt siden 1948.

De to danske vindere

P1-serien "Det Perfekte Offer 2" er tilrettelagt, optaget og har manuskript af Emil Eusebius Olhoff-Jakobsen og den er klippet og lyddesignet af Signe Mansdotter. Serien fik prisen i kategorien "Bedste radiodokumentar og reportage".

"ultra:bit", DRs læringsindsats for børns digitale dannelse, fik en Prix Italia for "Bedste indhold på flere medier". Flere end 100.000 børn i de danske 4., 5. og 6. klasser arbejder lige nu med kodning, teknologi og digital dannelse med en mikrocomputer som omdrejningspunkt. Det er et storstilet fælles læringsprojekt, som er støttet af Industriens Fond, og udviklet af DR og Center for Undervisningsmidler i samarbejde med store dele af undervisningsverdenen.

Første radiodokumentarpris i 12 år

Sidst DR modtog en Prix Italia var i 2015, og man skal helt tilbage til 2007 for at finde et år, hvor DR fik en Prix Italia for at have lavet "Bedste radiodokumentar".

"Det Perfekte Offer 2" havde premiere i februar i år. Det er en podcastserie i seks afsnit, som også har været sendt i radioen på P1. "Det perfekte offer" handler om en sårbar kvinde, der opsøger en psykolog i håb om at få hjælp til at håndtere voldsomme traumer fra fortiden. Hun ender i et behandlingsforløb der medfører nye traumer.

"Dokumentaren ruller den gribende historie elegant ud og udnytter radiomediet til det yderste. Takket været dokumentar-skaberne bliver kvindens mørke hemmelighed bragt ud i lyset", lyder det blandt andet fra Prix Italia-juryen.

P1's kanalchef Thomas Buch-Andersen er naturligvis glad for den internationale pris, og han nævner, at den kommer kun en uge efter, at P1 hentede syv priser og blev topscorer ved den danske radiobranches prisfest, Prix Radio.

Forståelsen for teknologi

Målet med projektet "ultra:bit" er at løfte børnenes forståelse for teknologi og gøre dem i stand til at bruge deres naturlige nysgerrighed og skaberkraft til at være skabende og innovative med teknologi. Samtidig vil "ultra:bit" styrke børnenes kritiske stillingtagen over for teknologien omkring os.

Den treårige indsats består af en hel række børneprogrammer på DR Ultra om teknologi, digitale undervisningsforløb på DR Skole, "ultra:bit"-camps, uddeling af mikrocomputere på størrelse med en tændstikæske til børn i 4., 5. og 6. klasse, kurser til lærere og en række forskellige læringstilbud.

Hør "Det Perfekte Offer 2" her.

Læs mere om ultra:bit-projektet her


400 børn deltog i læringseventen 'ultra:bit camp' i Koncerthuset. Et af målene med eventen er at løfte børnenes forståelse for, hvad man kan udrette med kodning, kreativitet og store drømme. Hele projektet har nu fået en Prix Italia (foto Bjarne Bergius Hermansen).