Jubilæumsfest
august 2019

Kort & Dokumentar
Filmskolen fylder 20 år

Lørdag den 14. september fejrer Kort & Dokumentar Filmskolen 20 års jubilæum. Skolen byder i den forbindelse velkommen i Det Danske Filmstudie, hvor den har til huse.


Ved jubilæumsarrangementet den 14. september kan man opleve filmskolen indefra, høre Lyngby-Taarbæks borgmester Sofia Osmani holde tale og komme på en historisk rundvisning i filmstudiet med klipper og manuskriptforfatter Jørgen Kastrup.

Der vil også blive fortalt anekdoter fra kendte filmoptagelser. Gæsterne inviteres bag kulissen i filmstudiet for at få historien om, hvorfor den danske modstandsbevægelse gemte våben i studiet under besættelsen.

Jørgen Kastrup har haft sin gang i Det Danske Filmstudie siden 1970'erne som forfatter til og klipper på en lang række tv-serier, dokumentar-, og spillefilm – eksempelvis "Det Forsømte Forår" og "Kun En Pige".

Von Trier og Far til Fire

Det Danske Filmstudie ligger i Lyngby, og her er der også optaget storfilm som Åndernes Hus, Breaking the Waves og danske filmsuccesser som Far til fire og Den Eneste Ene.

På jubilæumsdagen bliver der underholdning med musikduoen Brødrene Woll, som vil spille sange fra den danske filmskat, herunder fra filmklassikere indspillet i filmstudiet i Lyngby.


En af Kort & Dokumentar Filmskolens vigtigste opgaver er at fortælle, hvorfor er visuel historiefortælling vigtig for virksomheder og iværksættere. Og at uddanne den nye generation af filmfolk til at kunne lave den slags visuelle fortællinger.

Skolen har til huse i idylliske omgivelser i Det Danske Filmstudie i Lyngby, hvor der er optaget storfilm som Åndernes Hus, Breaking the Waves og danske filmsuccesser som Far til fire og Den Eneste Ene.

Fakta om jubilæumsfesten

  • Tid: Lørdag den 14. september kl. 14:00-17:00
  • Sted: Kort & Dokumentar Filmskolen, Det Danske Filmstudie, Blomstervænget 52, 2800 Kgs Lyngby
  • Program & tilmelding: filmkurser.dk/events
  • Entré: Gratis