Gift ved første blik
august 2019

Danskerne står i kø
for at komme i fjernsynet

Flere deltagere, en større inddragelse af familier og venner samt et særligt optaktsprogram er noget af det nye, som DR har indført for at puste ekstra liv i "Gift ved første blik".


Flere end 600 danskere har søgt om at være med i den kommende sæson af "Gift ved første blik", så der er stor interesse for at komme i fjernsynet – og måske også for at blive koblet til "den eneste ene". Der har faktisk aldrig før været så mange tilmeldinger til serien!

Ud af dem, der har søgt, er 10 singler blevet matchet op af eksperterne Gert Martin Hald og Mette Smidt. Singlerne bliver igen i år gift med et menneske, de aldrig har mødt før. Alt sammen for at se, om de kan skabe et godt ægteskab og finde kærligheden i det.

Nu er der fem par

Som noget nyt er der i år fem par, hvor der i de tidligere sæsoner kun var fire. De skal igennem seks uger leve som mand og kone.

I forhold til de seneste sæsoner er der også foretaget nogle ændringer, der skal hjælpe de medvirkende bedst muligt gennem forløbet fra start til slut. F.eks. bliver venner og familie inddraget mere, og sammen med programmets eksperter står de til rådighed for at støtte og hjælpe parrene, når de rammer ægteskabelige udfordringer. Derudover flytter de nygifte nu sammen inden de tager på bryllupsrejse, for på den måde at skabe ro efter en hæsblæsende bryllupsdag.

– Missionen i "Gift ved første blik" er at få et ægteskab mellem to fremmede til at vokse sig stærkt og levedygtigt, siger redaktør Stine Preem fra DR. – Derfor bliver eksperimentet hele tiden justeret og tilpasset for at skabe endnu bedre muligheder for de medvirkende, og for at vi alle på nye måder kan blive klogere på kærlighedens og parforholdets forskellige udfordringer og muligheder.

Tidligere deltagere

I år begynder sæsonen med et optaktsprogram, der sendes på DR1 den 21. august. Her fortæller tidligere medvirkende om deres erfaringer med at bygge et ægteskab op med et fremmed menneske. Både par, som stadig er sammen, og splittede par fortæller om eksperimentet og hvad de har fået ud af det.

Optaktsprogrammet til "Gift ved første blik" bliver sendt på DR1 onsdag den 21. august klokken 20.45, mens den nye sæson af "Gift ved første blik" har premiere torsdag den 22. august klokken 20.00 på DR1.


Det er sjette gang, "Gift ved første blik" løber over skærmen på DR. Eksperimentet bliver hele tiden justeret og tilpasset for at skabe bedre muligheder for de medvirkende, og for at give seerne bedre indblik i kærlighedens og parforholdets forskellige udfordringer og muligheder (foto Snowman Productions ApS).

Årets deltagere

  • Michael, Mørkøv, uddanner sig til social- og sundhedsassistent
  • Luna, pædagog, bor i Høje Gladsaxe og har to voksne børn
  • Henriette, Silkeborg, studerer mediegrafik og maler i sin fritid
  • Frederik, Humlebæk, er data collection scout
  • Dennis, Viborg, arbejder som konsulent og går op i plantebaseret mad
  • Christina bor i lejlighed i Farum, er kontorassistent
  • Claus, Odense, socialpædagog
  • Maja, bor på Amager, er tale/hørekonsulent
  • Anders bor med sin hund i København, arbejder i Illums Bolighus.
  • Anja bor i Tilst nær Aarhus, er marketingskoordinator