Lampetilbehør
Juli 2019

Matthews frigør
Kino Flo FreeStyle...

Kino Flo blev verdenskendt i produktionsmiljøet for sine lamper baseret på lysstofrør. De er siden hen erstattet af LED-rør, som reducerer strømforbruget og udvider anvendelsesmulighederne. Og nu kommer Matthews med et MK-FS48 FreeStyle Rigging Kit, som giver endnu flere muligheder...


Grundideen er egentlig ganske simpel: Man monterer fire lysstofrør parallelt med hinanden, og får dermed en softlyslampe, som både er mere kompakt, mere robust og meget mindre strømkrævende end de gamle halogen softbokse fra eksempelvis Berkey. Det lave strømforbrug betyder også, at lampen udvikler langt mindre varme.

Men, i mellemtiden har LED jo holdt sit indtog, hvilket betyder yderligere strømbesparelser, endnu større robusthed og endnu flere anvendelsesmuligheder. Og det sidste nærmest eksploderer, takket være det nye Matthews MK-FS48 FreeStyle Rigging Kit.

Lysdelen er uændret

Selve lysdelen stammer som navnet antyder fra Kino Flo's Freestyle LED lamper – dvs. LED-rør, kabler og styreenhed. Men i stedet for at have rørene siddende i Kino Flo's lampeenhed, så får man praktisk taget uendelige variationsmuligheder ved at montere dem ved hjælp af Matthews' rigging kit.

Matthews fremhæver selv, at sættets ganske mange dele ikke kræver brug af værktøj – de er simpelthen udstyret med kraftige fingerskruer, som gør det let at udnytte de mange indstillingsmuligheder. Og delene fungerer perfekt sammen med Matthews' MicroGrip tilbehør, som mange produktionsselskaber allerede bruger. Og de fungerer også sammen med et almindeligt Grip Head på en C-Stand.

Både Kino Flo og Matthews forhandles i Danmark af Atendi.


Med det nye Matthews' MK-FS48 FreeStyle Rigging Kit får man masser af nye muligheder for montering af Kino Flo's LED-rør. Det hele klares med solide fingerskruer, og der kræves derfor ikke brug af værktøj.

Kino Flo LED-rørene er her monteret i en firkant ved hjælp af de nye holdere fra Matthews.

Selve lysenheden er Kino Flow Freestyle 4 LED. Men takket være de nye holdere kan man nu tage rørene ud af lampeenheden og bruge dem på helt nye måder.