Videoredigering
Juli 2019

Nu er det billigt
at gå i gang med Edius

Grass Valleys Edius videoredigering er ikke meget brugt i Danmark. Men det er en alsidig og effektiv Windows software, og den har derfor en fremtrædende plads på andre markeder. Og netop nu kan Edius Pro 9 Home Edition købes for under halv pris.Finn Nesgaard

Jeg har skrevet det før, og jeg gør det gerne igen: Første version af Edius blev skabt tilbage i 2003, dengang den totale formatforvirring var i sigte på grund af de kommende HD-formater og udviklingen af hukommelseskort som lagermedie. Den slags var der ikke taget højde for i de eksisterende videoredigeringer, som ofte krævede tidskrævende renderinger, når flere af de allerede brugte videoformater skulle kombineres på samme tidslinje.

Med Edius viskede man tavlen ren og skabte en videoredigering, som kunne håndtere alle tidens videoformater på tidslinjen, uden rendering. Og sådan er det også i dag, hvor antallet af formater rent ud sagt er eksploderet – inklusive 4k. Samtidigt er der foregået en konstant udvidelse af softwarens funktioner, som blandt meget meget andet omfatter multikamera-redigering, tracking, colour grading, lydredigering, tekstarbejde og håndtaring af et praktisk taget ubegrænset antal video-, lyd- og tekstspor i realtime.

Den halve pris

Nå, det må jo være nok med de rosende ord. Og hvad koster det så?

Standardprisen for den nyseste version 9 af Edius Pro Home Edition er 459 euro, svarende til 3.445 kroner ex moms. Men til og med august måned kan softwaren købes til privat brug for 1.575 kroner ex. moms, og Edius udmærker sig vel at mærke ved, at licensen gælder uendeligt. Man skal dog være indstillet på, at den mindre end halve pris ikke giver adgang til standard-opgradering, når Edius version 10 kommer på markedet. Men hvis man er tilfreds med version 9, så er det jo ikke noget problem.

Og hvorfor tillader jeg mig så at give Edius så megen medvind på avm.dk?

Svar: Jeg er absolut ikke en uvildig anmelder! Jeg er nemlig selv bruger af Edius, og det har jeg været lige siden den første spæde version kom markedet i 2003...

Yderligere information: www.edius.net.Edius 9 er en alsidig og effektiv videoredigering, som kan håndtere de nyeste videoformater – inklusive HDR/SDR konvertering.

Edius er en Windows software, som kører på en almindelig Notebook eller Office PC – uden krav om ekstra hardware. Softwaren håndterer praktisk taget alle videoformater, inklusive Apple ProRes Raw.

Den nyeste version af Edius Pro 9 Home Edition kan nu købes for 1.575 kroner ex. moms. Det er en effektiv og alsidig Windows videoredigering, som håndterer alle videoformater på tidslinjen uden rendering, og som klarer et praktisk taget ubegrænset antal video-, lyd- og tekstspor i realtime.