EISA Global Press Convention
Juli 2019

BenQ klar med
ægte 4K projektion

Det helt store billede med ægte biografstemning – og nul distraherende publikummer – kræver stadig en hjemmebiograf med projektor. Blandt de gode mærker, som også er til at betale, finder vi BenQ.Knud Sondergaard, Datatid TechLife

Til EISA Global Press Convention havde BenQ medbragt to nye projektorer, som begge kan vise 4K-indhold i fuld kvalitet. Hvor firmaets tidligere modeller i økonomiklassen har brugt diverse tekniske trick til at hæve den oplevede opløsning, er det nu lykkedes for leverandøren, Texas Instruments, at placere mere end 8 millioner mekaniske DLP-spejle på en lille skive 4K-silicium. Imponerende!

BenQ gennemførte en yderst seriøs side by side-demo af de to projektorer – den forholdsvis økonomiske W2700 til ca. 15.000 kr. og den professionelle, mere end dobbelt så dyre W5700. Da BenQ kalibrerer alle 4K-projektorer individuelt og medleverer en original rapport, er det ikke så underligt, at vi – og de øvrige EISA-medlemmer ved seancen – havde mere end svært ved at se forskel på billederne. Man skal vist være Colour Grader hos Lucasfilm for at kunne den slags.

Ellers er den største forskel – bortset fra prisen, at den store W5700 hører hjemme i en stationær installation i en hjemmebiograf, mens W2700 er ganske flytbar, nem at stille op og kommer med en indbygget højttaler, der ikke skurrer alt for grimt i ørerne.


Ægte biografstemning derhjemme med billeder i ægte 4K-kvalitet fra en BenQ W2700. Den let flytbare projektor har en relativt god indbygget højttaler, men vi ville ubetinget vælge gulvøjttaleren, som ses i baggrunden.

Til stationære hjemmebio-installationer kan BenQ tilbyde denne W5700 med ægte 4K-opløsning, individuel fabrikskalibrering, alt i justeringsmuligheder og rigelig lysstyrke til et stort rum.

Fakta om EISA

EISA står for "Expert Imaging and Sound Association". Det en priskomite bestående af fagredaktører som tester og udnævner årets bedste produter indenfor kategorierne hi-fi, hjemmebio, in-car electronics, mobile devices og foto.

Det var oprindeligt en rent europæisk priskomité, men de senere år er den blevet udvidet med blade fra Japan, Hong Kong, Australien, Indien, USA og Canada. Der er i alt 59 medlemmer. Danmark er repræsenteret i kategorien for mobile devices af bladet Datatid TechLife.

Hvert år i maj holdes en EISA press convention, hvor fagfolk fra fabrikkerne kommer og præsenterer de nyeste produkter. I år foregik konferencen i Antwerben.

EISA vinderne offentliggøres til august.