Verdens mindste ultrakompaktkamera
April 2019

Sony RX0 er
blevet lidt bedre

For et par uger siden kunne vi fortælle historien om, hvordan produktionsselskabet Blu har udskiftet alle sine GoPro'er med de mere professionelle Sony RX0 kameraer. Nu er RX0 kommet i en version II...


Den oprindelige model blev lanceret i august 2017, så den har ca halvandet år på bagen. Men der er sket overraskende lidt rent teknologisk i den mellemliggende tid.

Objektivet er fortsat en Zeiss 24 mm f:4.

Sensoren er også fortsat en 1 tommer-type på 13,2 x 8,8 mm, og opløsningen er uforandret på 4800 x 3200 pixels, svarende til 15,4 Mpix. Men hvor den gamle models maksimale ydeevne var 1080/60p, dér har man nu mulighed for at optage 4K/30p.

Den gamle og den nye model har også stort set samme størrelse. Eneste forskel er tykkelsen, som er øget med 5 mm. Det skyldes at billedskærmen nu kan klappes ud, så man kan betragte billedet under vanskelige optageforhold. Og kameraet er stadig vandtæt, støvtæt og stødsikkert.

Prismæssigt er der heller ikke den store forskel, så lad os regne med, at den nye Sony RX0 II også kommer til at koste ca 5.000 kroner.


Sony roser sig af, at det nye RX0 II er verdens mindste og letteste ultrakompaktkamera. Det afløser Sony RX0, som kom på markedet i august 2017.

Det særlige ved Sony RX0 – både ny og gammel model – er at det passer direkte ind i et professionelt workflow.

Læs også
- Nu er GoPro erstattet af Sony RX0