Arri Alexa Mini LF
April 2019

Det lille kamera
har fået stor sensor

Arri lancerer nu et Alexa Mini LF kamera, men udstyret med den store Alexa LF-sensor. Der er lagt op til nye kreative løsninger.


Arri Alexa Mini er ikke nogen nyhed, for dét kamera har eksisteret i årevis. Men det er nyt, at det nu – eller rettere fra omkring 1. august – kan fås i en LF-version med Large Format sensor.

Arri skriver selv, at den nye kameraversion udvider fabrikkens storformat kamerasystem med nye kreative muligheder. Her kombineres en robust og driftsikker konstruktion med den billedkvalitet, som kendetegner storformatoptagelser. Kameraet har desuden tre indbyggede motorstyrede ND-filtre, og det fås med en nyudviklet MVF-2 HD-søger.

LF blev lanceret i 2018

Arris storformat kamerasystem blev lanceret i 2018 og det er baseret på en 4,5 K Alexa sensor, der er dobbelt så stor som Alexa sensorerne i 35-format og som dermed leverer den dobbelte opløsning. Fabrikken fremhæver også, at den store sensor leverer den samme farvekvalitet (inklusive hudtoner!), det samme signal/støj-forhold og de samme muligheder for High Dynamic Range (HDR) og Wide Color Gamut (WCG), som man kender fra 35-kameraerne.

Det nye Alexa Mini LF kamera er desuden udstyret med den samme objektivbajonet som Alexa LF, og det kan derfor bruges med det samme objektivsortiment. Derudover kan man bruge stort set alt det tilbehør, som er udviklet til Arri Alexa Mini – altså versionen med 35-sensor.

Alexa Mini LF giver dog også nogle nye muligheder. F.eks. kan kameraet forsyne eksterne enheder med 12 og 24 volt strøm, der er indbyggede mikrofoner, forbedret WiFi og seks programmerbare knapper.

Optageformater

Alexa Mini LF kan optage MXF/ArriRAW og MXF/Apple ProRes i en række formater og aspect ratios. Kameraet kan desuden som det første lagre filerne på et nyt Compact Drive optagemedie fra Codex, der er en af Arris teknologi-partnere.

Codex har også udviklet en ny High Density Encoding (HDE), som uden kvallitetstab reducerer størrelsen af ArriRAW filer med ca 40% i forbindelse med download, eller senere i processen.


Det nye Arri Alexa Mini LF kamera ligner den eksisterende Alexa Mini ganske meget, men her er billedchippen en 4,5 K Large Format sensor. Det nye kamera kan leveres fra ca 1. august 2019.

Objektivbajonetten er den samme som man kender fra den store Arri Alexa LF, og man kan derfor bruge det samme objektivsortiment.