Faguddannelse
Juni 2018

Er du skarp
på faglig viden?

Medieskolerne i Viborg stiller markante krav til FTP-elevernes faglige viden. Det sker med opbakning fra E-see.


Mens solen har braget ned fra en skyfri himmel sad FTP-eleverne på Medieskolernes 4. skoleperiode og svedte over en skriftlig prøve. Det var dog en motiverende faktor, at de samtidigt deltog i en kappestrid om, hvem der skulle være vinderen af E-see prisen "Er du skarp på faglig viden"?.

Vinderen blev Pernille S. Gøtzsche, der til daglig har praktikplads ved Mini-tech i Århus. Hun er nummer 15 i rækken, der kan bryste sig af at have godt styr på sit faglige stof. Udover hæderen, blev hun også vinder af et Sony action-cam.

Fagligt velfunderede kunder

Prisen blev oprindelig indstiftet af Kim Gude fra E-see:

– Som leverandør af professionelt udstyr vil vi gerne være med til at understøtte et højt vidensniveau i branchen, siger han, – for jo højere et vidensniveau en kunde har, des nemmere er det at have en god dialog omkring hvilken teknologisk løsning der er den optimale. Det er derfor helt oplagt at motivere eleverne på branchens grunduddannelse til også at være skarpe på den faglige viden.

Rektor Max Jørgensen tilføjer: – Ud over at jeg selvsagt er glad for samarbejdet med en leverandør som E-see, så er det min holdning, at der skal værnes om videns-dimensionen i FTP-uddannelsen, så eleverne erkender, at tekniske færdigheder i sig selv ikke er nok.

– Med den hastighed, som både teknologi og arbejdsmetoder udvikler sig, er solid viden vigtigere end nogensinde. Og med fare for at blive beskyldt for at være gammeldags, så vil vi altså kræve mere af eleverne end f.eks. at de kan fortælle, hvad intercom er, eller hvad man kalder strømforsyningen til en HMI-lampe.


Pernille S. Gøtzsche fra Mini-tech i Århus blev årets vinder af E-see prisen "Er du skarp på faglig viden"?. Prisen blev overrakt af faglærer Jakob Neister.