Ekko Shortlist
Juni 2018

Biograferne vil vise
kortfilm som forfilm

Filmmagasinet Ekko har taget initiativ til, at der nu bliver vist sjove og opfindsomme kortfilm i landets biografer. Over 100 biografer er med i projektet, der er støttet af Det Obelske Familiefond og Biografklub Danmark Fonden.


Fra september 2018 til juni 2019 vil biografgængere over hele landet – fra Frederikshavn til Tønder, Helsingør til Langeland – få serveret en kortfilm inden hovedfilmen.

Det er filmbladet Ekko som med filmskabernes samtykke udvælger ti kortfilm fra online-hitlisten Ekko Shortlist – én ny kortfilm hver måned – til visning i biograferne, uden at det koster biografgængerne ekstra.

Filmene indledes med en kort vignet, men ellers er det tanken, at publikum ikke skal vide noget på forhånd. De små perler skal være overraskelser.

Den danske skatkiste

– I Danmark har vi en skattekiste af kortfilm, siger Ekkos chefredaktør Claus Christensen. – Tænk bare på Oscar-succeser som "Valgaften og Helium". Og vi tør godt love, at vi kan finde så veloplagte film, at publikum vil huske dem i lige så høj grad som spillefilmen, når de forlader biografen.

Over 100 biografer er med i projektet – såvel storbyernes CinemaxX som små provinsbiografer. Og de enkelte biografer kan selv bestemme, ved hvilke filmforestillinger de vil give publikum med en ekstra oplevelse.

Biografprojektet er støttet af Det Obelske Familiefond og Biografklub Danmark Fonden.

Et bredere publikum

Forfilm i biografen er blot et af en række nye initiativer, der skal få kortfilm ud til et bredere publikum. Ekko er også i gang med at udvikle Ekko Shortlist, der med næsten 800 film er en af landets største danske streamingtjenester.

Tjenesten benyttes af 45.000 hver måned, og med donationen fra Det Obelske Familiefond vil Ekko lave en række tiltag, blandt andet et stort emnekatalog og en app, som vil gøre filmene lettere tilgængelige via smartphones og tablets.

Yderligere information: www.ekkofilm.dk,


Ekko Shortlist er en kortfilm-streamingtjeneste, som har eksisteret siden 2013. Nogle af filmene vil i det kommende år blive vist som forfilm i 100 danske biografer.