Ny teknologi
Juni 2018

Canon forbedrer
to legendariske objektiver

Canons to 70-200 mm objektiver kommer i nye forbedrede udgaver. Og det er lidt af en præstation, for de eksisterende versioner hører til blandt verdens bedste.


Hvad gør man for at forny sig, når man i forvejen laver nogle af verdens bedste full frame kameraer, og man er leveringsdygtig i et kolossalt antal forskellige objektiver?

Ja, der er jo ikke andet at gøre, end at lave noget som er endnu bedre. Og det er lige netop hvad der er tilfældet med Canons nye 70-200 mm objektiver.

Det drejer sig helt konkret om Canon EF 70-200mm f/4L IS II USM, som kommer i handelen i slutningen af juni, og Canon EF 70-200mm f/2.8L IS III USM, som kommer i handelen til august.

Fælles for de to objektiver er, at den maksimale lysstyrke er konstant gennem hele zoomområdet, og at de ydre lyseflader er coated med en Fluorine, der hindrer at støv og vanddråber fæstner sig til overfladen. Desuden er begge objektiver udstyret med en hurtigere, mere effektiv og mere lydsvag autofokusfunktion.

70-200mm/f:4 objektivet har desuden fået en forbedret billedstabilisering, og så er vægten overkommelig – nemlig 780 gram. Pris til 10.960 kr

70-200mm/f:2,8 objektivet er et blændetrin mere lysstærkt, og det er derfor både større og tungere. Helt konkret så vejer det 1.480 gram. Det bør også nævnes, at nærafstanden er reduceret til 1 meter, hvor man med den nuværende model kun kan fokusere ned til 1,2 meter. Den vejledende udsalgspris er 18.010 kr.


Canons nye 70-200 mm objektiver er forbedret i forhold til de eksisterende versioner, som eller er ganske udmærkede. Øverst ses versionen med lysstyrke f:4 og en vægt på 780 gram. Nederst ses den dobbelt så lysstærke model, som til gengæld vejer og koster næsten det dobbelte.