50-års jubilæumsgave
Juni 2018

DR's børnefjernsyn blev
prisbelønnet i München

DR Ultra fik en Prix Jeunesse for programserien "Håndboldmissionen". Det er den fjerde internationale pris til kanalen siden sidste forår.


Ved dette års Prix Jeunesse festival mødtes 550 børne-tv-folk fra 65 lande for at diskutere, hvad der er godt og skidt inden for børnefjernsyn.

Ved samme lejlighed blev der uddelt Prix Jeunesse-priser i seks kategorier. I alt 400 børne- og ungdomsprogrammer fra over 60 lande deltog i konkurrencen, som har været holdt siden 1964. Det er Bayerischer Rundfunk og Zweites Deutsches Fernsehen (ZDF), der står bag – i samarbejde med blandt andre European Broadcasting Union, München Kommune og delstaten Bayern.

Fire programmer i slutopløbet

DR havde i alt fire programmer med i slutopløbet, men vandt trods alt kun en enkelt af priserne. Den gik til "Håndboldmissionen", hvor DR Ultra giver 10 drenge fra Vejle den udfordring, at de på bare tre måneder skal gå fra at være komplet uduelige med en håndbold til at være et sammenspillet hold, som tager kampen op mod et hold fra en af verdens bedste håndboldklubber, Flensburg-Handewitt.

Det er fjerde gang indenfor det seneste års tid, at DR's børneprogrammer får en international pris. I foråret 2017 fik DR en Emmy Kids Awards for "Ultras Sorte Kageshow", og i efteråret blev det både til en Prix Europa og en Nordic Kids Awards til fiktionsserien "Klassen". Derudover modtog "Klassen" også TV-Prisen i Danmark tidligere i år for at være "Bedste børneprogram".


DR's B&U-afdeling er netop fyldt 50 år og kunne fejre det runde årstal med modtagelsen af en Prix Jeunesse i kategorien "Bedste ikke-fiktion for 7-10-årige" for programserien "Håndboldmissionen"

I programserien "Håndboldmissionen" har DR Ultra samlet 10 drenge, som på tre måneder skal forvandle sig fra boldtosser til håndboldspillere, der kan dyste mod et hold fra en af verdens bedste klubber.