Ekstra Bladet
Juni 2018

Daglige live-sendinger
fra rotur over Atlanten

Ekstra Bladet og ro-holdet "The Wolfpack Gym powered by Garmin" går sammen om at dække verdens mest ekstreme ro-kapsejlads. Det vil resultere i daglige live-sendinger fra turen over Atlanterhavet.


12. december 2018 kaster Mads Vangsø og Lasse Hansen sig ud i en ekstremt udfordrende rotur over Atlanterhavet i det berømte løb, "Talisker Whisky Atlantic Challenge". Løbet starter på den spanske ø La Gomera og slutter fire til seks uger senere på Antigua i Caribien, cirka 5500 kilometer væk.

Alle danskere får nu mulighed for at følge med på 1. række, for under hele turen vil Ekstra Bladet via en satellit-telefon sende live fra robåden – uanset vind og vejr – på ww.eb.dk.

– Det bliver et projekt der taler direkte ind i en digital virkelighed, hvor vi kan gå på når der sker noget, siger Ekstra Bladets TV-chef Lasse Pedersen. – Jeg tror det bliver verdens længste live-dækning af en sportsbegivenhed, så det er ikke alene nyskabende, men passer også perfekt ind i vores ambitioner om at være et mediehus, hvor vi på alle platforme giver adgang til virkeligheden.

Det startede i 1996

Ideen til den lange rotur opstod i 1996, da Sir Chay Blyth roede over Atlanterhavet sammen med John Ridgeway. Turen dengang tog 92 dage, og de to englændere kæmpede undervejs mod orkaner, 50 fod høje bølger og sult. Siden har mange mennesker taget udfordringen op.

I december 2018 kaster de to danskere Mads Vangsø, 46 år og Lasse Hansen, 31 år sig over den massive udfordring det er at ro over Atlanterhavet – en tur på 3000 nautiske mil eller cirka 5500 kilometer. Det svarer til rundt regnet en 1 mio åretag pr. mand, og turen kan vare alt fra 40 til 90 dage.

– I min tv- og radiokarriere har jeg altid dyrket at være med på nye, anderledes ideer, siger Mads Vangsø. – Samarbejdet med Ekstra Bladet er et forrygende eksempel på at tænke nyt og gøre noget, ingen andre har prøvet før. Vi elsker det faktum, at vi nu kan dele vores rotur med en masse seere og læsere.

Det andet medlem af The Wolfpack Gym Team er Lasse Hansen. Han er premierløjtnant i Hæren. Han har været udsendt i Kosovo, Afghanistan samt Irak.

Ingen hjælp udefra

Turen over Atlanten sker uden hjælp udefra. Alt, hvad der skal bruges undervejs, skal medbringes fra starten. Der er pt. 25 både tilmeldt løbet, og man kan via nedenstående link se, hvad løbet i 2017 bød på for deltagerne: www.youtube.com.


Lasse Hansen sidder her bag Mads Vangsø under en træningstur i den nye båd, som skal være deres hjem under den ekstreme rotur over Atlanterhavet i "Talisker Whisky Atlantic Challenge" (foto Robin Skjoldborg/WolfpackGym).