My Røde Reel
Maj 2018

Vind udstyr for
1 mio australske dollars

For femte år i træk indbyder den australske mikrofonfabrik Røde til en verdensomspændende videokonkurrence, hvor deltagerne ikke alene skal lave gode film, men også bruge Røde udstyr til produktionen. Det sidste skal dokumenteres med en supplerende "reklamefilm".


Røde omtaler det som verdens største kortfilmkonkurrence, og det skal såmænd nok være sandt, for siden starten i 2014 har der været over 12.000 deltagere fra 90 lande. Man kan så undre sig over, hvad der får de fortrinsvis unge videoentusiatser til at deltage med film, der i realiteten kommer til at fungere som reklamefilm for Rødes udstyr, for der er ikke nogen kontante præmier. Til gengæld kan man vinde masser af videogrej fra konkurrencens sponsorer. Og man kan såmænd også få et-års-jobs i Rødes produktionsselskab – hvis de australske myndigheder tillader det.

For os i den ikke-engelsktalende del af verden er der den ekstra attraktion, at der er særlige priser til de bedste ikke-engelsksprogede film.

Sponsorerne

På præmielisten er der masser af Røde mikrofoner til trods for, at det jo er en forudsætning for deltagelse, at man har brugt Røde udstyr til produktionen.

Men man kan også vinde meget andet udstyr, for konkurrencen er sponsoreret af Blackmagic Design, Zhiyun, Musicbed, Blastwave FX, Movcam, Miller Camera Support Equipment, Astora, Monte Zucker, Rhino CG, Fuzz Measure, Angelbird Technologies GmbH, Freefly Systems, Cam Caddie, Film Convert, Lowepro, Red Giant, Moment, Joby, Michael Wiese Productions, Aphex, Adobe Creative Cloud, iOgrapher, Atomos og Sound Field.

Deltagebetingelser

Deltagede film skal have en længde på mellem 60 sekunder og 3 minutter. Desuden skal de suppleres af en behind-the-scenes film som bevis for, at der har været brugt er Røde udsyr til produktionen. Denne film skal også have en længde på mellem 60 sekunder og 3 minutter.

I 2018 er der seks hovedpriser i følgende kategorier:

  • Juryens filmpris – den bedste kortfilm, valgt af årets jury.
  • Publikumsprisen – den bedste kortfilm, valgt af publikum.
  • Kvindeprisen – den bedste kortfilm produceret af en kvinde. Denne pris blev introduceret i 2017 for at hylde og inspirere kvinder til at deltage i konkurrencen.
  • Ungdomsprisen – den bedste kortfilm produceret af en deltager på under 18 år.
  • Informativ behind-the-scenes Award – den mest informative film om, hvordan hovedfilmen blev produceret.
  • Underholdende behind-the-scenes Award – den mest underholdende film om, hvordan hovedfilmen blev produceret.

    Fristen for at deltage i konkurrencen er 31. juli 2018. Yderligere information på www.myrodereel.com.


  • My Røde Reel er en verdensomspændende kortfilmkonkurrence, hvor præmierne består af videoudstyr til en samlet værdi af 1 mio australske dollars, svarende til 4,68 mio kroner. De deltagende film skal have en længde på maksimalt 3 minutter.