World Photographic Cup 2018
Maj 2018

Danmark kom ikke
på resultattavlen

Finland kan bryste sig af en guldmedalje. Svenske fotografer tegnede sig for en 7.-plads i den samlede konkurrence. Og USA blev nummer 1 – for tredje gang siden konkurrencen for professionelle fotografer startede i 2014.


Vi har i mange år haft World Press Photo, men det er en konkurrence, der udelukkende retter sig mod pressefoto. Derfor var det et godt supplement, da man etablerede World Photographic Cup i 2014. Her er der nemlig kategorier for kommerciel foto, illustration, natur, portræt, reportge/fotojournalistik og bryllupsfoto. Der er derfor langt flere professionelle fotografer, som kan være med her.

Og hvilket land vandt så årets WPC?

Det blev såmænd USA, der for tredje gang ud af de i alt fem afholdte konkurrencer satte sig på sejrstronen. Resultatet beregnes ud fra en pointgivning fra 10 til 1 for de ti bedst placerede billeder i hver af de seks kategorier, og her fik fotograferne fra USA tilsammen 70 point, fordelt på to guldmedaljer, tre sølvmedaljer og en enkelt af bronze plus yderligere fire placeringer i top-ti.

Og hvad så med Danmark?

Vi fik nul point.

Men hvad så med Norden?

Finland fik faktisk en guldmedalje, så tillykke med det. Og Sverige placerede sig på en fjerdeplads, kun overgået af Mexico, Australien (årets værtsland) og altså USA.

Og hvad så med Norge?

Ja, nordmændene måtte også nøjes med nul point. Men til næste år afvikles WPC i Drammen i Norge den 8. april, så mon ikke de norske fotografer vil gøre en ekstra indsats for at komme med i toppen?

Dansk Fotografisk Forening

Danmark er repræsenteret af Dansk Fotografisk Forening, hvis formand Bent Nygaard Larsen netop nu er i Australien i forbindelse med afviklingen af WPC. Han fortæller, at der var 18 danske billeder med i slutspurten og at en dansk fotografelev faktisk fik en placering i en ungdomskategori, men at den desværre ikke tæller med på pointtavlen.

Bent Nygaard Larsen fortæller også, at Danmark naturligvis vil være med til næste år i Norge, men at tidspunktet uheldigvis falder sammen med fejringen af Dansk Fotografisk Forenings 140-års jubilæum.

DFF er en landsdækkende forening for professionelle fotografer, der har fotografiet som erhverv. Foreningen blev stiftet den 5. april 1879 og er dermed verdens ældste forening for fagfotografer. Den afløste den endnu ældre danske forening Den photographiske Forening.

Formålet med sammenslutningen er bl.a. at virke for højnelse af det fotografiske håndværk og at fremme det kollegiale samarbejde.


Årets World Photographic Cup blev afviklet i Chauvel Cinema i Sydney, Australien. Til næste år foregår det den 8. april Drammen i Norge (foto Bent Nygaard Larsen). Klik for større billede


Onni Wiljami Kinnunen fra Finland vandt guld i kategorien for kommercielle billeder.

USA blev årets vinder af World Photographic Cup – bl.a. takket være dette billede af Gail Nogle, som vandt guld i kategorien for reportage/fotojournalistik.

Sverige fik en flot fjerdeplads, bl.a. takket være dette billede af Andreas Warro, som fik bronze i kategorien for kommercielle billeder.

Guldvinderne

Kommerciel: Onni Wiljami Kinnunen, Finland
Illustration: Ben Shirk, USA
Natur: EngTong Tan, Malaysia
Portræt:Keren Dobia, Australien
Reportage/fotojournalistik: Gail Nogle, USA
Bryllup: Raymond Phang, Singapore

Yderligere information på worldphotographiccup.org,

Fakta om WPC

World Photographic Cup blev grundlagt i 2013 via et samarbejde mellem Federation of European Photographers (FEP) og Professional Photographers of America (PPA).

Målet var at forene fotografer via venskab og samarbejde – baseret på det faktum, at billeder kan bygge bro på tværs af både sprog, kultur og geografi.

WPC er også støttet af United Asian Professional Photography (UAPP) og Australian Institute of Professional Photography (AIPP). --- Boks slut --- Boks slut --- Boks slut ---