Ønske fra menighedsrådet
Februar 2018

Gammel kirke
trylles om til biograf

Bag den store kirkedør til Emmauskirken på Frederiksberg gemmer sig et lyst kirkerum med en smuk og kunstnerisk udsmykning. Som noget nyt kan den gamle kirke nu trylles om til biograf på få minutter.


For nylig gennemgik den mere end 140 år gamle Emmauskirke en gennemgribende renovering. Målet var at skabe en lys, fleksibel og rummelig ramme for både gudstjenester, foredrag, filmklub og koncerter, og det skulle naturligvis ske uden at kirkens historiske autenticitet blev ødelagt.

Bag renoveringen stod arkitekt Hans Jørgen Lykkeboe, kunster Lisbeth Nielsen og AV-Huset A/S.

Usynlig biograf

Det var et ønske fra menighedsrådet, at kirkerummet skulle kunne bruges som biografsal. Men at udstyret skulle nærmest være usynligt, når det ikke er i brug.

Løsningen blev et specialfremstillet lærred med et drop på 7 meter og placeret under et mindre udhæng oppe under kirkeloftet, og projektoren blev en professionel model fra Panasonic. Kirkerummet er nemlig mere end 30 meter langt, og for at skabe et tre meter bredt billede på den afstand var det nødvendigt med et kraftigt teleobjektiv i kombination med en høj lysstyrke. Projektoren er monteret i hvælvingen foran indgangsdøren, den er hvid og så kompakt, at den nærmest falder i et med omgivelserne

Meget mere end en kirke

I dag fremstår den gamle Emmauskirke som et moderne sted med mulighed for et væld af nye aktiviteter. Eksempelvis danner kirken ramme om den nystiftede filmklub DiaKino, som viser film med efterfølgende samtalecafé. Derudover betyder den nye teknik, at gudstjenester og andre arrangementer kan transmitteres til f.eks. hospicepatienter, som fysisk ikke kan være til stede, men som gennem teknologien alligevel bliver en del af fællesskabet.


Projektoren i Emmauskirkens nye biografopsætning er en 7000 lumen Panasonic PT-DW750W udstyret med Panasonics 1 Chip Zoom-objektiv ET-DLE450.

Det specialfremstillede lærred har et drop på 7 meter. Man har derfor kunnet placere det under et mindre udhæng oppe under kirkehvælvingen, så det er "usynligt" når det ikke er i brug.