DR overgår sig selv
September 2017

Nu bli'r det atter jul...

Når det gælder julekalendere, så plejer DR at nøjes med genudsendelser på ulige år. Men i år kommer der ikke mindre end tre nye kalendere, hvoraf den ene dog er norsk.


Den norske julekalender hedder "Snefald", og den har naturligvis allerede været vist i Norge. Men her i Danmark er den spritny, og den er forsynet med dansk tale, så også de mindre børn kan følge med.

– Det er en flot og ambitiøs julekalender for hele familien, siger Pil Gundelach Brandstrup, som er kanalchef på DR1. – Den byder på mystik, magi, humor og masser af julestemning. "Snefald" er en på alle måder klassisk julekalender om det godes kamp mod det onde, og vi tror den vil være spændende at følge med i for både børn og voksne,

Derudover kommer DR Ramasjang og DR Ultra med hver sin nye julekalender, og her er der tale om DR-produktioner – dvs. danske produktioner. "Ramajetternes Jul" er for de 3-6-årige, mens de større børn får en kalenderudgave af fiktionsserien "Klassen".


Det er ikke sket tidligere, at DR1 har vist en udenlandsk julekalender i den bedste sendetid klokken 19.30. Men i år vises den norske kalender "Snefald" i en version med dansk tale, så også de mindre børn kan følge med (foto NRK).

For første gang får de 3-6-årige deres egen julekalender på DR Ramasjang, nemlig "Ramajetternes Jul". Den handler om, at julemandens computer er blevet stjålet fra Ramasjang Lufthavn, og julen derfor er i fare (foto Bjarne Bergius Hermansen).

DR Ultras fiktionsserie "Klassen" får en særlig julekalenderudgave. Den handler om hvem det er der forsøger at splitte "Klassen", og hvem det er der modarbejder de onde hensigter (foto Lotta Louise Lemche).