Fiktionsprojekt
Juni 2017

Filmbranchen løfter i flok

Spændingsserien "Greyzone" skal optages i Danmark, Sverige og Tyskland. Bag serien står 12 TV-stationer, distributører, produktionsselskaber og fonde.


– Vi er stolte af, at vi nu kan præsentere en skandinavisk co-produktion, som længe har stået på vores ønskeseddel, siger TV 2s fiktionschef, Katrine Vogelsang. – "Greyzone" er et storstilet fiktionssamarbejde på tværs af grænserne, hvilket giver mulighed for højere kvalitet og større volumen. Og det var netop målet, da vi sammen med Cosmo Film satte projektet i søen for fire år siden.

"Greyzone" er en karakterdrevet spændingsserie på ti afsnit om begivenhederne op til et planlagt terrorangreb i Skandinavien. Vi følger Victoria (Birgitte Hjort Sørensen), der arbejder som droneingeniør. Hun bliver taget som gidsel i sit eget hjem af terrorister, mens efterretningstjenesterne i Danmark og Sverige samtidig forsøger at afværge et terrorangreb.

Svensk/dansk samarbejde

"Greyzone" er skrevet af Oskar Söderlund og Morten Dragsted. Serien produceres af Rasmus Thorsen, Cosmo Film, der tidligere har produceret tv-serier som "Lærkevej", "Anna Pihl" og flere af TV 2s store julekalendersuccesser.

De første fem episoder skal instrueres af Jesper W. Nielsen, som bl.a. har instrueret filmen og TV 2-serien "Der kommer en dag". "Greyzone" skal optages i de to nordiske hovedstæder København og Stockholm samt i Frankfurt i Tyskland. Optagelserne går i gang i juni 2017, og serien forventes at få premiere på TV 2 i foråret 2018.

Copenhagen Film Fund

– "Greyzone" er et interessant projekt for os i Copenhagen Film Fund, siger fondens direktør, Thomas Gammeltoft, – for det er høj kvalitet hele vejen rundt og afsindigt spændende. Vi er glade for at være med om bord og sikre optagelser i hovedstadsregionen – samtidigt med at vi støtter op om dansk talent i et projekt, som har potentiale til at nå langt ud over landets grænser.

"Greyzone" produceres af Cosmo Film i samarbejde med TV 2, TV4 Sverige, C More Sverige, ZDFNeo, NRK Norge, SF Studios Sverige og Nadcon Film med støtte fra Public Service Puljen, Svenske Film Institut, Copenhagen Film Fund, Creative Europe Programme of the European Union og Nordisk Film & TV Fund.


Birgitte Hjort Sørensen spiller Victoria, der arbejder som droneingeniør. Hun bliver taget som gidsel i sit eget hjem af terrorister, mens efterretningstjenesterne i Danmark og Sverige samtidig forsøger at afværge et terrorangreb (fotos Agnete Schlichtkrull / TV 2)

Svenske Tova Magnusson og danske Joachim Fjelstrup spiller også med i den skandinaviske co-produktion "Greyzone".