Piratradio
April 2017

Radiomuseet går
i Mercurs fodspor

Når Ringsted Radiomuseem slår dørene op til udstillingen "Radio Mercur 1958-1962", så bliver det suppleret af piratradio, som dog ikke sendes fra et piratskib i internationalt farvand...


Det er jo en pirat-udstilling, og der er rigelig plads på FM-båndet, siger Bjarne D. Nielsen fra Radiohistorisk Forening Ringsted. – Men vi vil jo nødig have, at vores piratsendinger giver problemer med generaldirektøren, for selv om DR ikke længere er interesseret i FM-båndet, så har de jo aldrig ønsket konkurrence!

– Derfor laver vi kun piratsendinger fra en svag lokalsender til vore udvalgte FM-radioer med Mercur på skalaen. Vi vil sende på 88 MHz og signalet kan måske modtages i centrum af Ringsted. Hvis vi alligevel kommer til at genere nogen, så vil vi straks, ligesom Radio Mercur, tilbyde at ændre frekvens.

– Vi sender primært i Radiomuseets åbningstid: Tirsdag, onsdag, torsdag og søndag fra kl. 11 til 16. Det vil typisk være historiske klip fra gamle Mercur-bånd og optagelser med radiomuseets gæster.

Udstillingen "Radio Mercur 1958-1962" åbner søndag den 30. april kl 11 i Ringsted Radiomuseum, Skt Hansgade 34 ved det gamle vandtårn. Udstillingen kan ses indtil 1. oktober 2017.

Yderligere information på www.radiomuseum.dk.


– Ligesom Radio Mercur vil vi selvfølgelig sende piratudsendelser på FM-båndet, siger Bjarne D. Nielsen fra Radiohistorisk Forening Ringsted. – Det bliver primært i Radiomuseets åbningstid, og det vil typisk være historiske klip fra gamle Mercur-bånd og optagelser med museets gæster.

Ringsted Radiomuseum og DR-Museum har udlånt det historiske udstyr, som optræder i TV 2 Charlies dramaserie om Radio Mercur (foto Carsten Andersen / TV 2).

Læs også
- Sandheden om Radio Mercur