Jyllandsstævnet 2015
Oktober 2015

Holdning og fortælling
blev sat i højsædet

Den årlige videokonkurrence med amatørfilm fra Jylland og Fyn blev vundet af Jan Omøe fra Århus Videoklub. Hans film handler om et hold polske vejarbejdere, der lægger fibernet i fortovet foran hans hus...


Hvad vil det sige at være videoamatør?

Ja, det er selvfølgelig noget med et videokamera og en redigeringscomputer. Men det særlige ved at være amatør er jo, at man ikke alene elsker at lave video, men at man også selv kan vælge hvad man vil fortælle om og hvor megen tid man vil bruge på projektet. Det giver nogle fantastiske muligheder for at skabe debatindlæg med fakta, holdning og måske endda humor.

– Heldigvis var der flere af konkurrencefilmene i Jyllandsstævnet 2015, der var i den kategori, bemærkede dommerpanelet, der bestod af filmproducent Anders Riber Nielsen, Thomas-Bo Huusmann fra Huusmann Media og Finn Nesgaard fra avm.dk.


Jyllandsstævnet 2015 blev vundet af Jan Omøe fra Århus Videoklub med filmen "Polsk fibernet". Dommerne værdsatte en god teknisk kvalitet, men først og fremmest en vedkommende fortælling om de polske vejarbejderes arbejdsindsats på en helt almindelig villavej i Århus. Klik for større billede

Fakta om østarbejderne

Vinderfilmen er "Polsk fibernet" af Jan Omøe fra Århus Videoklub.

– Det kunne have været en sur "grundejerfilm", lyder dommerkommentaren, – men pludselig er vi tæt på de polske vejarbejdere og deres arbejdsforhold her i Danmark. Filmen giver os nogle faktuelle informationer, som vi ikke er forvent med i de danske medier, og den bygger dermed bro mellem os og østarbejderne. Billedsiden og ikke mindst lydkvaliteten er flot under de givne omstændigheder.

På andenpladsen kom Palle Hansens film "Prins Henrik besøg 2015". Også her er der ifølge dommerne tale om en film, der kommer tæt på sit emne, nemlig et par udstillere på en Food Festival i Aarhus og deres møde med prins Henrik. Faktisk så tæt på, at selv en republikaner må overgive sig. Palle Hansen kommer fra Århus Videoklub.

Tredjeprisen gik til filmen "En sang om Claus Ørsted" af Hans Hundborg fra Randers Filmklub. Filmen handler om cykelsmeden Claus Ørsted og hans arbejde for billedkunsten. Og den har filmamatøren selv som sanger og guitarist – endda med et positivt strejf af selvironi.

Yderligere information på www.videoaarhus.dk.Vinderne af Jyllandsstævnet 2015: Fra venstre ses Hans Hundborg (En sang om Claus Ørsted)", Palle Hansen (Prins Henrik besøg 2015) og førsteprisvinderen Jan Omøe (Polsk fibernet).

Dommerpanelet uddelte to diplomer. De gik til Michael Møller for filmen "Vinhøst Bourgogne" og Annelise Bruhn for filmen "Helsingør". De to kommer fra henholdsvis Horsens Videoklub og Odense Video Klub

Publikumsprisen gik til Poul L. Jensen fra Randers Filmklub for filmen "Der er noget i luften". Til højre ses Sune Pilgaard, der præsenterede vinderne ved Jyllandsstævnet 2015, og som desuden er formand for Århus Videoklub

Læs også
-