Nyt på IBC 2013 i Amsterdam
September 2013

Canon øger lysfølsom-
heden til 80.000 ISO

Canon udstiller igen i år på IBC i Amsterdam – denne gang med en stand på ikke mindre end 432 kvadratmeter. Her kan man bl.a. se hele det store program af Canon Cinema-produkter, der i år udbygges med et nyt objektiv og endnu mere lysfølsomme kameraer.


Canon har udviklet ny firmware til sine Cinema EOS kameraer, som øger den maksimale lysfølsomhed fra de hidtidige 20.000 ISO til nu 80.000 ISO, svarende til to fulde blændetrin.

– Det er der endnu ingen anden kameraproducent der kan tilbyde, siger John Hudson fra Canons danske afdeling. – 80.000 ISO giver nye muligheder for at arbejde kreativt under svage lysforhold – med maksimal detalje- og farverigdom, uanset om man arbejder med dokumentar, nyheder eller reportageoptagelser. Men kameraerne egner sig naturligvis også til mere almindelige lysforhold, for man kan arbejder med ISO-indstillinger i hele blændetrin eller 1/3 blændetrin fra 320 til de maksimale 80.0000 ISO.

Firmware-opgraderingen gælder HD-kameraerne C100 og C300 og 4k-kameraet C500, der er specielt rettet mod film- og dramaproduktion. Sidstnænvnte kan nu også arbejde med større farverum. Den eksisterende BT.709 Gamut bliver nemlig nu suppleret af DCI-P3+ Gamut og Cinema Gamut.

Nyt 35 mm objektiv

Canon er også på vej med et nyt 35 mm EF Cinema prime objektiv – det vil sige et objektiv med fast brændvidde. Det drejer sig om en Canon CN-E35mm T1.5 L F, specielt beregnet til 4k-produktioner.

Det nye 35 mm objektiv udmærker sig ved et kompakt design, høj lysstyrke og 11-bladet blænde, hvilket giver optagelser med den smukkest mulige afgrænsede skarphedsdybde. Objektivet har en billedcirkel, der dækker fullframe sensorer, og de manuelle indstillinger matcher den gængse industristandard.


Canons topmodel i EOS Cinema-serien får en ny firmware, der udvider antallet af gamut-indstillinger. Og alle de tre Cinema-modeller kan nu arbejde med lysfølsomheder op til 80.000 ISO. Det er der endnu ikke nogen af konkurrenterne, der kan klare. Klik for større billede

Canons nye Cinema 35 mm objektiv kan bruges til 4k-optagelser med smukt afgrænset skarphedsdybde. Det dækker billedformater op til fullframe 24 x 36 mm. Og den store lysstyrke gør det velegnet til optagelser under dårlige lysforhold.