IBC 2012
September 2012

Det store samtaleemne

Black Magics prisoverkommelige Cinema Camera var det store samtaleemne på årets IBC udstilling i Amsterdam. Og tilbehørsleverandørerne er allerede klar med rigs og andet hjælpeudstyr...


Det trækker lidt ud med leveringen af Black Magics digitale filmkamera. Det blev ellers annonceret på NAB i april, men alligevel var der kun en enkelt sample at kigge på, da Black Magic inviterede til en i øvrigt glimrende pressemiddag.

Heldigvis var der en af gæsterne, der havde haft lejlighed til at teste en prototype, nemlig englænderen Philip Bloom, og han kunne berette, at det havde været en rigtigt god oplevelse – i betragtning af prisen på kun 18.000 kroner.

Black Magic folkene forklarede, at man bevidst har valgt at satse på en ny, lav prisgruppe, fordi der her er et nyt, udækket marked.

Bloom kan opleves på hjemmesiden philipbloom.net.

Ventilationshuller i bunden

Hos hollandske Vocas er man i øvrigt klar med en rigløsing til det nye kamera.

– Vi skulle bare lave en ny adapterplade, siger indehaveren, Bas Ladru. – Herefter man kan bruge alt vores eksisterende rig-udstyr med tilhørende mattebokse, baseret på 15 mm skinner.

– Pladen har i øvrigt fået en speciel udformning, for kameraet har ventilationshuller i bunden, og dem vil vi naturligvis ikke dække til. Det er nemlig vigtigt for billedkvaliteten, at billedchippen ikke bliver for varm.


Bas Ladru fra hollandske Vocas er klar med en rigløsning til Black Magic Cinema Camera. Han skulle nemlig bare designe en ny adapterplade, hvorefter det eksisterende udstyr, baseret på 15 mm skinner, kunne bruges. Klik for større billede

Med en pris på 18.000 kr er Black Magic Cinema Camera et digitalt filmkamera i den lave ende af prisskalaen. Kameraet har en billedchip, der størrelsesmæssigt ligger mellem Super16 og Micro 4/3, og som har en opløsning på 2592 x 2192 pixels. Man kan bruge objektiver fra bl.a. Canon. Klik for større billede

Læs også
- Rekordstort IBC-show 2012
- Panasonic: Ny broadcast-æra
- Filmworkflow version 2.0
- Lampen som alle bør elske...
- "Sølvbryllups-audiometer"
- Alsidig monitor
- Roland halverer prisen
- Lavpris fra Sachtler
- Sennheiser går digitalt
- Europas udfordringer
- Kompakt opgradering til HD
- Alternativ til DSLR-video
- Strømmen af nye videoformater
- TV-contribution over IP
-