IBC 2012
September 2012

Sennheiser går digitalt

Sennheisers nye 9000-serie er et digitalt mikrofonsystem til store løsninger som eksempelvis film- og TV-studier, events og udlejning, hvor man har brug for indtil 150 samtidige kanaler. Prisen pr. kanal er 60-70.000 kroner.


– Vi ville skabe et trådløst system hvor man arbejder med ukomprimeret lyd, og hvor man derfor få samme lydkvalitet som gennem et godt gammelt mikrofonkabel, siger Sennheisers tyske marketingchef Sven Boetcher. – Det var ikke nemt, men det lykkedes, takket være brugen af digital transmissionsteknologi.

– Målet var også at skabe et trådløst system, der kan arbejde med 50, 100 eller måske helt op til 150 samtidige kanaler, og igen var det den digitale teknologi, der var løsningen. Vores nye 9000-modtager dækker hele UHF-området fra 470 til 798 MHz, så den kan bruges overalt i Europa. Mikrofonsenderne nøjes med et område på 88 Mhz, men med vores digitale teknik bliver der alligevel plads til 130 kanaler, hvis man anvender hele frekvensområdet. Det svarer til at den enkelte kanal kun lægger beslag på 600 kHz båndbredde.

Det er nærliggende at forestille sig, at den samme digitale teknologi vil kunne løfte lydkvaliteten i forbindelse med ENG- og andet on-location-arbejde. Men Sennheiser har endnu ikke nogen officielle planer på dette område.


– Vi havde to målsætninger for vores nye trådløse 9000-system, siger Sven Boetcher: – Det skulle give samme lydkvalitet som gennem et kabel, og det skulle kunne arbejde med med indtil 150 samtidige kanaler. Begge dele er lykkedes, takket være digital transmissionsteknologi. Klik for større billede

Læs også
- Rekordstort IBC-show 2012
- Panasonic: Ny broadcast-æra
- Filmworkflow version 2.0
- Lampen som alle bør elske...
- "Sølvbryllups-audiometer"
- Alsidig monitor
- Roland halverer prisen
- Lavpris fra Sachtler
- Europas udfordringer
- Kompakt opgradering til HD
- Alternativ til DSLR-video
- Strømmen af nye videoformater
- TV-contribution over IP
- Det store samtaleemne
-