IBC 2012
September 2012

Sachtler fortsætter
lavpris-linjen

Sidste år lancerede Sachtler sit Ace M stativ til 5.000 kroner. I år fortsætter man strategien med et Ace L, der klarer kameraer helt op til 6 kg, og som forventes at få en pris på 8.900 kroner.


Sachtler Ace M er beregnet til video- og DSLR-kameraer på indtil 4 kg, men der findes tungere kameraer, ikke mindst hvis man udbygger dem med store teleobjektiver og zoomlinser, og der skal derfor nok blive ganske stor interesse for det nye Sachtler Ace L stativ (L for large?), som er beregnet til kameraer på indtil 6 kg. Prisen er nemlig igen cirka det halve af hvad man må betale for Sachtlers tilsvarende traditionelle videostativer.

– Forskellen mellem Sachtler Ace L og den eksisterende Sachtler FSB 6, der også er til kameraer på indtil 6 kg, ligger i videohovedet, for begge stativer leveres med samme sæt kulfiberben, siger Henrik Eriksen fra Bico Professional. – Ace-hovedet er lavet af glasfiberforstærket plastic, mens FSB-hovedet er lavet af metal, og det har desuden en kontrabalance med flere indstillingstrin.

Henrik Eriksen skynder sig dog at understrege, at de to stativer henvender sig til helt forskellige målgrupper, og han finder det derfor mere relevant at sammenligne det nye Ace L-model med sidste års Ace M.

– Ace M er udstyret med metalben, så de er ikke helt så lette, og desuden er de kolde at holde på om vinteren. Der er også den forskel, at hvor Ace M har fem trin i kontrabalancen, dér har Ace L syv trin, simpelthen fordi det skal kunne udbalancere et større vægtområde.

Henrik Eriksen nævner også detaljer som at man kan montere en bæresele på L-stativet, så man ikke behøver at have stativtasken med, og stativets taske i øvrigt bedre polstret og derfor giver bedre beskyttelse. Men det vigtigste er, at begge Ace-stativer har en kvalitet og en brugskomfort, der er Sachtler værdig.

Begge stativer er udstyret med en relativt kort panstang. Det betyder, at de kan bruges under trange pladsforhold. Men det er lidt ærgerligt, at der ikke har været budget til at udstyre dem med en udtrækkelig stang, så man også får optimale panmuligheder under gode pladsforhold.


Sachtler Ace L er et nye videostativ, der fortsætter linien fra sidste års M-stativ, men klarer tungere kameraer. Desuden får man her et sæt ben af kulfiber. Klik for større billede

Læs også
- Rekordstort IBC-show 2012
- Panasonic: Ny broadcast-æra
- Filmworkflow version 2.0
- Lampen som alle bør elske...
- "Sølvbryllups-audiometer"
- Alsidig monitor
- Roland halverer prisen
- Sennheiser går digitalt
- Europas udfordringer
- Kompakt opgradering til HD
- Alternativ til DSLR-video
- Strømmen af nye videoformater
- TV-contribution over IP
- Det store samtaleemne
-