IBC 2012
September 2012

Verdens mest
alsidige monitor

Plura har lanceret en monitorserie med udskiftelige ind/ud-moduler, så man i princippet kan tilslutte alle typer udstyr. Desuden har den amerikanske fabrik udbygget sin topserie, så den nu har indbygget loudness-funktion.


– Det er vældigt smart, siger Jan Dirchsen begejstret og fremviser et motherboard, som giver mulighed for at montere fire forskellige indgangs- og udgangsmoduler. – Man kan f.eks. få fibermoduler, så man kan forbinde fiberoptiske signaler direkte til monitoren.

Boardet sidder i Pluras nye SFP-3G monitorserie, hvor de tre bogstaver står for Small Form Factor Pluggable. Ifølge fabrikken er det verdens mest tilpasningsvenlige og fleksible broadcastmonitorer, og det skal jo nok passe. De findes i øvrigt i fire størrelser, nemlig 17 tommer, 21 tommer, 24 tommer og 32 tommer, der alle har full HD opløsning på 1920 x 1080. Det kraftigste videosignal, som monitorerne kan modtage, er 3G 1080/60P.

Indbygget loudness-funktion

Plura præsenterede også en opgraderet version af sin PRM-3G serie. Det er prisfornuftige Class 1 monitorer, der arbejder med 10 bit signalbehandling, og som dermed sikrer den bedst mulige farvekorrekthed gennem hele toneskalaen.

Det nye er, at disse monitorer har fået udbygget audio-funktionen, så man ikke alene har lydmetre til 16 kanaler, men også har mulighed for monitorering af loudness efter LKFA/LUFS skalaen. Monitorerne har desuden indbygget 5 watt stereohøjttalere, og de fås i størrelserne 17 tommer, 24 tommer og 32 tommer.


Alle ved hvordan en monitor ser ud, så Jan Dirchsen fra JD Engineering fremviser i stedet det motherboard, der gør den nye Plura SPF-3G serie til verdens mest tilpasningsvenlige og fleksible broadcast-monitorer. Klik for større billede

Her ses den del af motherboardet hvor man kan montere de forskellige indgangs- og udgangsmoduler. Der fås f.eks. fiberoptiske moduler. Klik for større billede

Læs også
- Rekordstort IBC-show 2012
- Panasonic: Ny broadcast-æra
- Filmworkflow version 2.0
- Lampen som alle bør elske...
- "Sølvbryllups-audiometer"
- Roland halverer prisen
- Lavpris fra Sachtler
- Sennheiser går digitalt
- Europas udfordringer
- Kompakt opgradering til HD
- Alternativ til DSLR-video
- Strømmen af nye videoformater
- TV-contribution over IP
- Det store samtaleemne
-