Pre-IBC
August 2008

Fra XDcam til Sonaps

Overskriften på dette års IBC Sony-stand var "Produktion fra XDcam til Sonaps", og det dækker over avancerede filbaserede teknologier og workflow-muligheder.


Sonys stand på IBC 2008 var domineret af IT-baserede workflows med udstyr og løsninger lige fra prisoverkommelige HDV-produkter over XDcam-seriens muligheder med metadata til Sonys nye high-end HDCam SR IT interface.

Sonys XDcam-enheder bruges hver dag af broadcastere og produktionsselskaber over hele verden, og ofte bruges de sammen med fabrikkens eget Sonaps workflow, der er specielt udviklet til nyhedsproduktion.

Naomi Climer, Sony Europe: Det er vigtigt for vores kunder at have valgmuligheder, for de arbejder med mange forskellige opgaver og programtyper, fra nyhedsproduktion til produktion af high-end dokumentarprogrammer.

Sonys XDcam er udviklet til at løse en række opgaver, hvor hastigheden er væsentlig. Besøgende på Sony-standen kan f.eks. se den nye prisoverkommelige XDcam EX3 camcorder, der lagrer optagelserne på hukommelseskort. Desuden kunne man opleve nye løsninger som XDcam PDW-700 med 2/3 tommer CCD-blok og endnu flere muligheder for metadata. Kameraet optager HD på Blu-ray diske med indtil 50 Mbit/sek.

I området for nyheder og live produktion kunne man se de nyeste HD-produktionssystemer til live OB- og studie-produktion, og opleve hvordan Sonaps fungerer i forbindelse med nyheds- og sportsproduktion fra planlægning, optagelse og redigering til playout, distribution og arkivering. Og man kunne se hvordan Sonaps kan sikre en glidende overgang til HD.

Øko-innovation

På standen kunne man også få information om Sonys miljømæssige initiativer, der går væsentligt længere end myndighedernes minimumskrav og omfatter på hele værdikæden fra research og udvikling af mere effektive produktionsprocesser til brugen af vedvarende energi og reduktion af farlige stoffer.

Det er vigtigt for os at kunne håndtere produkternes miljømæssige aspekter, sagde David Bush, der er marketingdirektør hos Sony Professional Solutions Europe. Når man vælger Sony skal man være sikker på at man får et grønt design, der omfatter alle faser af produktets livscyklus.

Læs om de nye produkter,
som blev præsenteret på IBC 2008Den nye XDCAM EX3 med udskifteligt objektiv kunne ses på Sonys IBC-stand.