IBC 2007
Oktober 2007

Manfrotto sælger stadig på prisen

Manfrotto er fortsat ret urørlig i det vanskelige mellemklasse hvor man kræver lave priser, men samtidigt vil have professionel kvalitet.


Manfrottos 501- og 503-hoveder har fået tilføjet HDV til navnet, og samtidigt har den lille model fået balancefjeder, mens den store har fået en balancefjeder der kan indstilles i fire step. Det sidste øger muligheden for at udbalancere kameraet så det er i perfekt balance, uanset om det vippes forover eller bagover. Desuden har 503'eren fået lys i libellen, og tandkransen der bruges ved fiksering af pan-armen er blevet udskiftelig. Det sidste gør det lettere at få hovedet i orden igen, hvis tandkransen skulle blive slidt ned.

Begge hoveder bruger stadig den samme kameraplade, og den videreføres desuden i etbensstativet 561B, så man uden videre kan kameraet flyttes mellem de forskellige stativmodeller. Etbensstativet leveres nemlig med videohoved, og det er også udstyret med tre små udklappelige fødder. Formålet er ikke at stativet skal kunne stå alene, men at man skal kunne udnytte hovedets friktion ved panoreringer. Manfrotto 561B koster 1.700 kroner.

Manfrotto er også kendt for sine kamerastyringer til montering på stativets pan-arm. Oprindeligt var det Sony der var længst fremme, takket være den gode gamle LANC-protokol. Men nu har Panasonic overhalet indenom med et sæt styrekoder der også giver mulighed for fjernstyring af blænde og fokusområde ud over start/stop, sluk/tænd, motorzoom og hvad LANC ellers har at byde på. Manfrotto er - naturligvis - på pletten med en "Panasonic"-fjernbetjening med store drejeknapper til både fokus og blændestyring.


Manfrotto forbedrer løbende sine produkter uden at priserne bliver sat op, siger Jørgen Veith-Sørensen fra importøren Tura Scandinavia.

Manfrottos 503-hoved har fået balancefjeder der kan indstilles i fire trin, og desuden er der kommet lys i libellen.

Manfrotto 521PFI er en fjernbetjening der er udviklet specielt til Panasonic DVX-100B og HVX-200 kameraerne. Den bruges til indstilling af blænde, afstand og afstandsområde.