IBC 2007
Oktober 2007

Flipfactory eliminerer filproblemerne

Antallet af filformater bliver ikke mindre i de kommende år. Men et produkt som Flipfactory kan automatisere indlæsningen så filerne automatisk transkodes til det ønskede redigeringsformat.


- Flipfactory en effektiv løsning til TV-stationer og produktionshuse hvor man både har mange input-formater og skal levere output til et stort antal medieplatforme, forklarer Jan Jacobsen fra Tech2Net der importerer produktet til Danmark. - Seneste nyt er den såkaldte FlipScan software der analyserer inputfilerne og selv vælger den rigtige transkodning under hensyn til de opstillede "husregler" vedrørende bl.a. codec, billedformat, billedstørrelse og bitrate. Men man kan også vælge en halvautomatisk model hvor Flipfactory transkoder alle filer, der lægges i en bestemt input-bin, til et fast format.

Jan Jacobsen understreger at Flipfactory også er stærk på outputsiden, for i takt med at antallet at medieplatforme stiger bliver der brug for mange flere outputformater. Ikke mindst mobiltelefonerne stiller store udfordringer - som Flipfactory allerede har løst.

Professionel løsning
Med en pris på typisk 20.000 dollars er Flipfactory en transcoder i den tunge ende af det professionelle marked. Men der er alligevel allerede installeret 14 FlipFactory'er i Danmark, bl.a. hos en række af TV2s regionaler. Og interessen for produktet er stærkt stigende.

- Flipfactory er beregnet til de mellemstore og store produktionssteder hvor brugerne ikke må spilde tid på konverteringsproblemer, forklarer Jan Jacobsen. - Til gengæld er det ikke løsningen i små produktionsvirksomheder med måske en enkelt eller et par medarbejdere. Her kan transkodningen klares fleksibelt og langt billigere med et produkt som Canopus ProCoder.

Udviklet af Telestream
Flipfactory er udviklet af Telestream, der også laver Flip4Mac til Macintosh-platformen. På IBC præsenterede fabrikken således et par hardwareprodukter der bygger bro mellem SDI og Final Cut Pro via en automatisk encoding til DV25 eller IMX 30/40/50. Selve indkodningen foregår i de eksterne bokse, så man slipper for at processen stjæler kræfter fra computeren. Man kan derfor begynde at redigere filerne efterhånden som de lander på harddisken.

Den billigste løsning hedder Pipeline og har tilslutning for en enkelt Mac computer - pris 2.000 dollars, eller 12.000 kroner. Alternativet er en firekanalers boks til rackmontering og en pris på 9.500 dollars svarende til 57.000 kroner.


Poul Lerche fremviser Pipeline-boksen der bygger bro mellem SDI og Apple Final Cut Pro. Jan Jacobsen (th) står med en tilsvarende boks med tilslutning for fire computere.