IBC
August 2007

En gave til AV-branchen

IBC er Europas største udstilling af professionelt udstyr til videoproduktion, broadcast og pro-AV. Det er stedet hvor fagfolk mødes for at se det nyeste udstyr og høre om de mest effektive produktionsformer.


I virkeligheden er IBC en gave til branchens folk - ikke mindst i et lille land som Danmark. Branchens leverandører kan nemlig umuligt have alt stående i demorummet - det er det tunge grej simpelthen for specielt og for dyrt til. Men ved at valfarte til Amsterdam får man det hele serveret på et sølvfad.

En fornøjelig oplevelse
IBC er i øvrigt en helt igennem god oplevelse. Messehallerne er ganske vist store og mange, men udstillingen er alligevel mere koncentreret end det amerikanske modstykke, NAB. Og personligt finder jeg Amsterdam mere charmerende end spillebyen Las Vegas.

Der er også den fordel at langt flere danskere tager "hoppet" til IBC. Man har derfor større chancer for komme til at udveksle erfaringer med kolleger, der kæmper med nøjagtigt de samme produktionstekniske problemer, og som måske endda allerede har afprøvet en del af de nye løsningsmodeller i praksis.

Under alle omstændigheder er branchens danske leverandører talstærkt repræsenteret. De lever af salg, men på basis af information og service. De ting hænger nemlig uløseligt sammen i den professionelle verden.

Nyhedsinformation
Som et supplement til udstillingen afholder IBC en konference hvor foredragsholdere fra hele verden øser af deres erfaringer. Konferencen starter som sædvanligt en dag før udstillingen, og i år handler den bl.a. om D-Cinema, Digital Signage (dvs. digital skiltning), IPTV og mobil-TV.

Sidst, men ikke mindst kan man få nyhedsinformation via IBC TV News som distribueres til hoteller i Amsterdam, via podcast og som noget nyt via IBCs egen radiokanal på 105.6 FM.

Læs om de nye produkter som bliver præsenteret på IBC 2007


IBC er europas største udstilling med video og broadcastudstyr Man forventer over 1.000 udstillere og 40.000 besøgende fra 120 lande.

Fakta om IBC 2007
IBC står for International Broadcast Convention.

IBC 2007 består af en konference der løber fra 6. til 10. september og en udstilling fra 7. 11. september.

Både udstilling og konference foregår i Amsterdam RAI der er et stort messecenter i udkanten af Amsterdam. Centret har sin egen togstation med direkte forbindelse til byens hovedbanegård, og der er også gode forbindelser med bus og sporvogn.

IBC 2007 får deltagelse af mere end 1.000 udstillere, og man forventer 40.000 besøgende fra over 120 lande.

Konferencen med fem hovedtemaer
  • IPTV: Broadcast med broadband
  • Verden skrumper, markedet vokser verdensomspændende forretning
  • Digital livsstil: Medier til hjemmet og på farten
  • Indholdsproduktion
  • D Cinema: Den store skærm bli'r digital
Alle konferencerne foregår på engelsk.

Udstillingen
IBC udstillingens åbningstider er:

Fredag den 7. sept. kl 12.00 18.00
Lørdag den 8. sept. kl 9.30 18.00
Søndag den 9. sept. kl 9.30 18.00
Mandag den 10. sept. kl 9.30 18.00
Tirsdag den 11 sept. kl 9.30 16.00

Adgangskort
Adgangskort til konference og udstilling bestilles på www.ibc.org. Et adgangskort til udstillingens fem dage koster 57 euro, mens den fulde pakke med udstilling og konference koster 1.650 euro. Man kan også købe adgang til en enkelt temadag for 550 euro.

Fly og hotel
I messeperioden er der altid ekstra pres på hotellerne i Amsterdam. Det er derfor vigtigt at bestille værelse så tidligt som muligt. Hvis man er i sidste øjeblik kan det anbefales at søge efter hotel i den nærliggende by Hilversum. Den har nemlig direkte togforbindelse til RAI udstillingscentret og hvis man fortsætter med toget havner man i Amsterdams centrum.

Flybilletterne til Amsterdam er blevet meget billigere, men igen kan det være svært (og dyrt!) hvis man er sent på den. Det kan være billigst at flyve fra København til Amsterdam med Sterling og hjem med SAS.

Yderligere information på www.ibc.org.

Læs om de nye produkter som bliver præsenteret på IBC 2007