IBC
August 2007

Sony optager på flashhukommelse

Sony præsenterer sit hidtil største program af HD kameraer og produktionsløsninger i netværk.


- Hos Sony er HD et valg mellem flere standarder i vidt forskellige prisklasser, fra HDV over XDCAM HD og HDCAM til HDCAM SR, siger Pia Stålkjær fra Sony PSE i Danmark. - Det er også et valg mellem forskellige lagermedier: Tape, disc og Express Cards. Og så glæder vi os til at præsentere, hvordan kreative ideer kan gøres til realistiske projekter.

Hovedattraktionen på Sonys stand bliver den europæiske lancering af XDCAM EX en båndløs camcorder der optager på Express Cards. Det er et kompakt og filbaseret kamera til en attraktiv pris.

Tre produktgrupper
Sony viser også det nye HDCAM SR flagskib, SRW 5800, samt BVM L230 der er en Grade 1 LCD monitor og camcorderen HDW 790P HDCAM som havde verdenspremiere på NAB 2007. Derudover lancerer Sony en række nye LMD monitorer, systemkameraer og software-løsninger.

Afdelingen for monitorer omfatter bl.a. den nyeste LMD fladskærm-monitor, LMD 4250W. Det er et 42#tm display med en opløsning på 1920 x 1080 linier så man får pixel to pixel reproduktion med fuld HD opløsning. Monitoren giver mulighed for multiformat fra SD til 1080/60p. Den kommer på markedet til efteråret.

Programmet af HD kameraer strækker sig fra HDV camcordere over de XDCAM kameraer til Sonys high end HDCAM line up. IBC 2007 er også stedet hvor Sonys HDC 1450 systemkamera lanceres. Det er et supplement til fabrikkens eksisterende serie af HD studie kameraer - med triax kabling og understøttelse af 1080i/50.

Sony Creative Software præsenterer video og audio redigeringen Vegas Pro 8 med understøttelse af XDCAM HD og HDV, import og redigering af det nye AVCHD format samt en række nye funktioner der øger produktiviteten og forbedrer slutresultatet. Samtidigt vises DVD Architect 4.5, som er en del af Vegas Pro 8, Cinescore software til øjeblikkelig soundtrack creation og Sound Forge der er en lydsuite med multi channel recording.

HD med de mange muligheder
Sonys HD teknologi og Professional Services omfatter hele workflowet fra optagelse og produktion til transmission og arkivering. F.eks. har man løsninger til events og store begivenheder på stadions, hvor der skal distribueres materiale fra kameraer til forskellige skærme. Det sker via produktet Ziris der f.eks. kan bruges til digital signage i stadionfoyeren. Derudover kan Sony øge sikkerheden på stadion og tilsvarende halvoffentlige steder via Ipela overvågningskameraer.

OB-vogne er uundværlige ved liveproduktioner, og Sony Professional Services arbejder fortsat med at designe skræddersyede OB løsninger som forenkler produktionen. PÅ standen vil man kunne se Polsat 2.

Videoprojektion
Lørdag den 8. september kl. 18.30 arrangeres en D Cinema screening hvor Sony præsenterer sin CineAlta 4K teknologi.

www.Sonybiz.net/ibc.


Hovedattraktionen på Sonys stand bliver den nye XDcam EX, der optager på flashhukommelse i stedet for bånd og diske. Dermed følger Sony i sporet på Panasonic og Ikegami.

De flade monitorer er blevet væsetligt forbedret indenfor det seneste års tid. Sony BVM L230 er den nye topmodel.

Sony ser store muligheder i digital biografprojektion. På IBC demonstreres den nyeste SXDR 4K projektor.